VIDEO I FOTO Svečana promocija – u Čakovcu 150 ozarenih lica

Prvog dana prosinca ove godine Međimurska županija, odnosno Međimursko veleučilište u Čakovcu dalo 150 novih akademski obrazovanih građana. Oni su to postali u čakovečkom Centru za kulturu na 7. svečanoj promociji stručnih prvostupnika i stručnih specijalista Međimurskog veleučilišta.

Ovom svečanom činu su sretni, poput dobitnika diploma koja život znači, bili nazočni i njihovi najbliži, oni čija su srca jednako kucala za svaki njihov položeni ispit, svaku ocjenu…

Od toga broja su stručni prvostupnici inženjera Računarstva, stručni prvostupnici ekonomije (preddiplomski stručni studij Menadžment turizma i sporta), stručni prvostupnici inženjera Održivog razvoja i stručni specijalisti ekonomije (specijalistički diplomski stručni studij Menadžment turizma i sporta).

Studenti koji su na svom stručnom studiju ostvarili izniman uspjeh su nagrađeni:

Preddiplomski stručni studij Računarstvo:
Mark Marčec, smjer Programsko inženjerstvo
Suzana Culi, smjer Programsko inženjerstvo
Marko Zadravec, smjer Programsko inženjerstvo

Preddiplomski stručni studij Menadžment turizma i sporta:
Romana Pomper, smjer Menadžment turizma
Monika Kihas, smjer Menadžment sporta
Tomislav Čolig, smjer Menadžment sporta

Preddiplomski stručni studij Održivi razvoj:
Karla Posavec, smjer Održiva gradnja
Nikolina Kerovec, smjer Održiva gradnja
Mateo Podgorski , smjer Termotehničko strojarstvo
Karla Cerković, smjer Ekoinženjerstvo
Ivana Smolak, smjer Ekoinženjerstvo

Specijalistički diplomski stručni studij Menadžment turizma i sporta:
Ana Igrec

Studentice koje su imale status vrhunskog sportaša tijekom studija također su nagrađene, a to su bile Paula Markati, za preddiplomski stručni studij Menadžment turizma i sporta, smjer Menadžment sporta i Ivana Dragišić, specijalistički diplomski stručni studij Menadžment turizma i sporta.

Iz mnoštva ozarenih lica izdvojili smo 22-godišnju Kristinu Kušter iz Cerja Tužnog koja je završila smjer Menadžmenta i sporta. Zadovoljna je postignutim. Nastavit će daljnje školovanje na Veleučilištu, a potom kamo je život odnose.

Sanela Pušek iz Ludbrega nam je rekla kako nakon završenog dvogodišnjeg studija trenutno radi, ali da će po dobivanju diplome pokušati potražiti bolje radno mjesto. Diplomu je primila za završeni studij Menadžmenta i sporta. 23- godišnji Antonio Marković je završio studij održivog razvoja. Oduševljen je studijem koji ga je u mnogome promijenio, a kako dalje pokazat će vrijeme, vjeruje u Hrvatsku i da ne će morati izvan njenih granica.

Prije svečanog čina podjela diploma okupljenima se obratila dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu dr. sc. Nevenka Breslauer. Podijelila je diplomantima emocije, ali i radost rasta Veleučilišta koje je s početnih 156 studenata iz 2008. godine, kada je počelo radom, danas preraslo u jedno respektabilno u RH s 1000 i više studenata iz cijele Lijepe Naše.

Govoreći o radu Veleučilišta navela je poduži spisak aktivnosti koje se u Veleučilištu provode u sklopu redovnih programa, a i onih izvabstudijskih. Najavila je za ustanovu još bolje i ljepše dane, a čemu će se najviše radovati studenti.

Okupljenima u dvorani obratio se je i međimurski župan Matija Posavec. Rekao je kako ga raduje što prisustvuje svečanosti obrazovanja, a ono je itekako važno za MŽ- u. Obećao je kako će MŽ dati sve ono što Veleučilište traži i treba, a diplomantima je zaželio sreću na novom životnom putu.

Dopusnicu da mogu položiti prisegu od dekanice je zatražio Marko Bariša. Nakon položene prisege Veleučilišta prišlo se podjeli diploma u čemu su dekanici asistirali mr.sc. Željko Knok, prodekan za razvoj i dr. sc. Mihael Kukec, prodekan za nastavu.

U ime diplomanata riječi zahvale svojim predavačima uputila je Romana Pomper. Promociji su prisustvovali i Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana, predstavnici srodnih ustanova RH, predstavnici svjetovnih i crkvenih vlasti kao i ravnatelji osnovnih i srednjih škola MŽ.

U kraćem kulturnom programu su nastupili studenti Učiteljskog fakulteta u Čakovcu Antonija Andrišek i Slavko Vincek. Program promocije su vodili Mateja Gošćiej i Dejan Buvač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije