PREDSTAVLJA SE Projekt revitalizacije fortifikacije Starog grada Čakovec

Međimurska županija 1. svibnja 2017. godine pokrenula je projekt Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine.

Radi se o najvrednijem spomeniku feudalne kulturne baštine, ujedno najvećem dosad projektu u segmentu kulture u Međimurju, za čiju će se rekonstrukciju izdvojiti 40.802.742,56 kuna. Novo ruho dobiva do 30. travnja 2020. godine.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, uz intenzitet potpore od 85% (34.682.280,40 HRK).

Projektom će se rekonstruirati fortifikacija i revitalizirati u suvremeni Muzej s edukativnim sadržajima vezanim uz očuvanje nematerijalne kulturne baštine u devet muzejskih jedinica, koje će se odnositi na demografiju, školstvo, jezik i glazbu, ples i glazbene sastave, zanate vezane za nematerijalnu baštinu, međimurske mitove i legende, te zatvorenike u fortifikaciji kroz različita povijesna razdoblja uz inovativne muzejsko-prezentacijske tehnologije.

Nositelj je Međimurska županija, dok su projektni partneri REDEA d.o.o., Muzej Međimurja Čakovec i Turistička zajednica Međimurske županije.

U ponedjeljak, 4. prosinca 2017. godine i službeno će se predstaviti vizualni identitet budućeg Muzeja nematerijalne baštine i 3D projekcija Starog grada (arhitektonsko rješenje rekonstruirane fortifikacije Starog grada Čakovec).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije