FOTO U Prelogu održano predstavljanje monografije ‘U službi Bogu i ljudima’

U župnoj crkvi Svetog Jakoba s početkom u 16 sati održano je predstavljanje monografije ‘U službi Bogu i ljudima’. Navedena knjiga obrađuje događaje u župi i Gradu Prelogu u proteklih 40 godina, ali i prije toga.

Povod za izdavanje monografije su tri obljetnice – 40 godina neprekidne službe župnika preč. Antuna Hoblaja, 250 godišnjica župe i 750 godišnjica Grada Preloga.

Predstavljanje je otvorio idejni začetnik monografije i član uredništva prof.dr. Milan Šimunović, a knjigu su predstavili glavni urednik vlč. Antun Štefan, odgovorni urednik Alojzije Šestan te grafički urednik dr. Krunoslav Novak.

Uz njih su uredništvo činili prof.dr. Juraj Kolarić, prof. dr. Juraj Batelja i prof. dr. Alojzije Hoblaj. Recenzenti knjige su Međimurci prof. dr. Nenad Malović i mr.sc Karlo Šimek.

Grafičko uređenje i opremanje obavio je Studio Vipro iz Preloga. Nazočne je pozdravio biskup varaždinski mons. Josip Mrzljak koji je napisao predgovor knjizi.

Skupu su se obratili i predstavnici civilne vlasti – gradonačelnik Ljubomir Kolarek i župan Matija Posavec.

Na kraju je slavljenik preč. Antun Hoblaj u svojoj skromnosti zahvalio svima koji su radili ne samo na nastanku ove knjige nego i svima koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli razvoju župe i Preloga.

U programu su sudjelovali župni pjevački zbor, VIS Agnus, pjevački zbor ‘Ribari Svetog Jakoba’ te Pjevački zbor Grada Preloga.

U prepunoj župnoj crkvi, ovom nesvakidašnjem i vrijednom vjerskom i kulturnom događaju, uz župljane i žitelje Preloga, prisustvovali su brojni gosti.

Bili su tu župnikova braća i sestre, nećaci i druga rodbina, zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Horvat, gradonačelnik Murskog središća Dražen Srpak.

Uz svoga biskupa, bili su nazočni gotovo svi svećenici varaždinske biskupije, ali i šire.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije