MURSKO SREDIŠĆE Razmjena iskustava na Multilateralnoj konferenciji

Međusobno povezivanje i razmjena iskustava jedinica lokalnih samouprava doprinose razvitku, unapređenju i lakšem provođenju investicija, programa i projekata ne samo na regionalnoj i nacionalnoj razini, već i sa općinama i gradovima izvan Hrvatske.

Grad Mursko Središće njeguje dobrosusjedske odnose sa Općinom Lendava s kojom se zalaže za izgradnju novog mosta i zaobilaznice, Gradom Lenti s kojim je od 2004. godine bratimljeni, ujedno kao i sa Općinom Narda sa kojima surađuje kulturno i turistički, Občinom Beltinci s kojima razvija nove i inovativne EU projekte, te Gradom Bad Radkersburg i BH Südoststeiemark-a na povezivanju i unapređenju civilnog društva.

U lipnju ove godine u Šentilju u Slovenskih goricaj u Casino Mond Šentilj održana je Bilateralna konferencija na kojoj je prisustvovao i Grad Mursko Središće.

Druga Bilateralna konferencija, tj. Multilateralna koneferencija održana je u Gradu Mursko Središće u novootvorenom Cnetru za kulturu “Rudar” dana 06. prosinca 2017. godine.

Cilj Multilateralne konferencije je povezivanje država Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, razmjena iskustava, te suradnja na zajedničkim projektima koji će doprinijeti razvitku i boljitku svih četriju država.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak na početku konferencije poželio je županima, dožupanima, gradonačelnicima i načelnicima dobrodošlicu u Grad rudara.

Kako bi svatko od prisutnih na kvalitetan način upoznao Grad rudara, sudionicima je prezentirani promo film Poduzetnička zona Grada Mursko Središće.

Gradonačelnik je ujedno istaknuo da način na koji su povezani, a pritom stavlja naglasak na rijeku Muru, je jedan od glavnih aduta koji će danas, ali i u budućnosti biti bitan kod apliciranja projekata.

Gradonačelnik Bad Radkersburga Heinrich Schmidlechner izrazio je veliko zadovoljstvo da se današnja konferencija održava u Gradu Mursko Središće, koji se do sada iskazao i pokazao da se rad i trud isplati, da grad raste, razvija se i nudi svojim građanima mnoštvo društvenih, kulturnih i obrazovnih programa.

Čestitao je na novootvorenom Centru za kulturu “Rudar” i istaknuo da je bit konferencije povezivanje svih četiriju država, rijeka Mura koja povezuje države i koja će doprinijeti ka daljnjem razvitku.

Regionalne razvojne agencije Međimurske županije, Občine Lendave, Grada Lenti i Bad Radkersburga predstavile su svoje poslovanje i projekte koje su provele i koje provode, te mogućnosti buduće suradnje na zajedničkim projektima.

Uz predstavljanje projekata, teme o kojima se također raspravljalo jesu; Lendava prijestolnica kulture 2025. godine, 100 godina granice KULT, Biosferno područje i Park prirode duž rijeke Mure i suradnja i upravljanje sustavima zaštite od poplave na područjima uz rijeku Muru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije