Vijesti / Društvo
Društvo
'BOŽIĆ U MEĐIMURJU' Etnografska izložba u Lendavi

'BOŽIĆ U MEĐIMURJU' Etnografska izložba u Lendavi

U petak, 1. prosinca je u poslovnom prostoru na Trgu ljudske pravice u Lendavi u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Pomurje svečano otvorena izložba običaja vezanih uz Božić u Međimurju.

Izložbu su pozdravnim govorima otvorile organizatorice Stanka Perčić i Andrea Magyar, a ženska vokalna skupina KUU 'Veseli Međimurci' iz Čakovca je dojmljivim interpretacijama izvela splet božićnih pjesama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga, dramsko-recitatorska skupina KUD-a Žiškovec uvela je posjetitelje u atmosferu badnje večeri u međimurskom domu 'kako je to nekada bilo'. Uz kićenje jelke orasima, licitarima i svilenim bombonima i okupljanju obitelji uz svečani stol uz molitvu te veselo igranje djece na slami na Badnjak glumci su prizvali nostalgićna sjećanja i tako okupljene na najljepši mogući način uveli u advent.

Na izložbi su prikazane i izložene zimske narodne nošnje iz Međimurja te ručni radovi. Prisutni su se na kraju pogostili domaćim svečanim kolačima i vinom te u toplom ambijentu međimurskog doma uživali u nastavku večeri uz veselo druženje.

Izložba je otvorena do 24. prosinca, a ulaz je slobodan.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!