VALENTINO ŠKVORC Za raskrižje ‘kod Mandlina’ predviđeni su semafori

U petak smo pisali o još jednoj u nizu prometnih nesreća u Maloj Subotici ‘kod Mandlina’, što je ponovo pokrenulo lavinu komentara o prometnom problemu na spomenutom raskrižju. Po tom pitanju javnosti se obratio i Valentino Škvorc, načelnik Općine Mala Subotica, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Nakon još jedne prometne nesreće na kobnom raskrižju državne ceste sa županijskom cestom u Maloj Subotici, osjećam se dužnim obratiti se mještanima Općine, kao i svima koji su prometni sudionici dotične ceste.

Mještani se pitaju zašto se ne riješi problem raskrižja. Upoznat sam sa situacijom i odgovorno tvrdim da ću dati sve što je u mojoj moći i nadležnosti da se problem riješi. U prometu svakodnevno sudjeluju i moja obitelj, prijatelji, susjedi i svi moji sumještani, kao i ja sam.

Prema tome, znam što znači kad te prođe jeza od same pomisli da se približavaš mjestu na kojem su se dogodile tolike nesreće. Htio bih vam objasniti kako se radi o državnoj cesti kojom upravljaju Hrvatske ceste pa Općina ne može samostalno pokrenuti rekonstrukciju.

Trenutno se vode intenzivni pregovori s Policijskom upravom međimurskom, Županijskom upravom za ceste i Hrvatskim cestama da se krene u rekonstrukciju sljedeće godine čim to dozvole vremenski uvjeti.

Na spomenutom raskrižju predviđeni su semafori. Dajem vam svoju riječ da neću odustati tako dugo dok se problem ne riješi, a istovremeno apeliram na vozače i ostale sudionike u prometu da se ponašaju odgovorno i savjesno jer znamo da ljudski faktor uzrokuje najviše problema pa vas pozivam kao čovjek i kao načelnik da se ponašamo tako da ne ugrožavamo svoju, a ni tuđu sigurnost, kaže načelnik Valentino Škvorc.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije