RODILIŠTE ČAKOVEC Lani imali 1041 porod, 55 manje nego 2016.

Mali Toma Jarni prva je beba rođena u Međimurju 2017. godine.

Nasmijana i sretna mama Josipa Jarni (35) rekla nam je na Novu godinu kako će se Tomi posebno radovati njezini ukućani u Prelogu, tata Mladen i još dvoje njihove djece, sin Vito i sestra Lota.

– Porod je prošao uredno i sve je do sada u redu, a Toma je ugledao svijetlo dana u 1,55 sati. Težak je 3.780 grama i dug 50 cm – rekla nam je doktorica Ida Makovec, spec. ginekologije, odjelna liječnica dodavši kako je oko 8,30 rođen i drugi dječak.

Tomu i njegovu majku posjetio je župan Matija Posavec. Tom je prilikom rekao kako je Odjel ginekologije momentalno u rekonstrukciji čime se diže njegov standard i kvaliteta poreda. Izrazio je nadu kako će ove godine biti nadmašen broj rođene djece u odnosu na prethodnu, a i one prijašnje.

Od Sanje Topličanec, dr. med., spec. ginekologije i opstreticije, i voditeljice Odjela rodilišta s rađaonicom i patologiju trudnoće, Odjela rađaonice rađaone, smo doznali kako je lani u bolnici bio 1.041 porod, 55 manje u odnosu na godinu prije, nažalost svake je godine broj poroda sve manji i manji.

Izrazila je radost rekonstrukcije rađaone stare 38 godina i vjeru kako će se poboljšati uvjeti za rodilje i osoblje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije