SVETA MARIJA Slikovnici ‘Mišeki’ je mjesto uz svakog mališana

Međimurski demokratski savez je posredstvom svog Ogranka u Svetoj Mariji bio organizator i domaćin promocije slikovnice ‘Mišeki’, autora Božidara Glavine iz Preloga.

To je osma promocija koja je održana od nedavnog izlaska iz tiska veoma lijepo oblikovane, grafički uređene i ono što je najvrjednije napisane na kajkavskome narječju, govoru kojeg rabimo u svakodnevnom životu. Govoreći o slikovnici, autor je kazao kako mu je pisanje na kajkavskom bilo izazov jer do sada nitko nije takvu vrstu knjige napisao na nekom narječju pa je teško u tome biti prvi.

Priča o njoj je jednostavna, pristupačna svakom malom Međimurcu, u kojoj je autor preko nje ukazao na podržavanje generacijske solidarnosti. – Mislim da se nećete dvoumiti, kupiti slikovnicu najmlađima, poručio je autor.

Isječke iz djela čitao je Vlado Kovač iz Donjeg Mihaljevca, poznati glumac Priločke amaterske scene. On je usput predstavio Glavinu kazavši kako je riječ o čovjeku koji se svojim radom i pisanjem probio u red hrvatskih književnika i da je dobitnik brojnih priznanja i nagrada. Priredbu je oplemenio svirkom na gitari Mario Mustač, frontman glazbenog sastava Mustač bend.

Promocija je održana u nedjelju 7. siječnja u prostorijama Vatrogasnog doma gdje je okupljene pozdravio Željko Pavlic, predsjednik MDS, koji je dodao kako će MDS po dvije slikovnice darovati mjesnom Dječjem vrtiću ‘Kockavica’ i OŠ Sveta Marija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije