FOTO Ministranti iz Svete Marije darovali dio novca od blagoslova kuća

Na kraju božićnog vremena vlč. Pavao Markač, župnik župe Sveta Marija, sa svojim ministrantima pohodi Caritasov dom za dnevni boravak Varaždinske biskupije Dr. Antun Bogdan u Čakovcu.

Ovamo dolaze kako bi ustanovi poklonili djelić novca koji su ministranti zaradili sa svećenikom prilikom blagoslova obitelji i vjernika Svete Marije i Donjeg Mihaljevca. I tako to traje godinama.

U utorak 9. siječnja ovamo je došao s ministrantima: Markom Pongracem iz D. Mihaljevca, Lorenom Orehovec iz Svete Marije, Anjom Horvat iz Svete Marije, Rokom Benkom iz Svete Marije, Abelom Goričancem iz Svete Marije, Neom Frančić iz Zagreb i Katarinom Janković iz D. Mihaljevca.

Potonja je u ime ministranata predala 3.000 kuna Kristini Novaković, voditeljici ustanove, a sam vlč. Markač dao je svoj dar od 600 kuna. S njima je došla Marjana Goričanec iz Svete Marije koja ima 5-godišnjeg sinčića Tina s posebnim potrebama te je ustanovi osobno darovala 1.000 kuna.

– Srećom imam mogućnosti to učiniti znajući koliko im svaka kuna znači, rekla je tom prigodom. Kao i svake godine, ovdje je bila Manuela Pavlic, voditeljica Caritasa župe Sveta Marija.

Posjet ustanovi bio je protkan župnikovim blagoslovom ustanove i štićenika. – Neka vam Bog da snage za sklad u ovoj obitelji u kojoj vlada ljubav, zajedništvo i povjerenje, istaknuo je tom prigodom svećenik te dodao kako su ministranti svjesni kako će im dragi Bog tu dobrotu vratiti i da mu je želja da njihov put slijede i ostale sredine.

– Svaka donacija je dobrodošla jer se Caritas većinom financira takvim putem. Vrlo smo zahvalni ministrantima iz Svete Marije koji nikad ne zaborave na nas. Sredstva će biti iskorištena na tekuće troškove koje imamo, kao i nadopunu senzorne sobe, različite igračke i pomagala koja su potrebna za integraciju naše djece. Vjerujem kako će nas blagoslov pratiti na našem putu, rekla je u riječima zahvale voditeljica ustanove Kristina Novaković.

Gosti iz svetomarske župe zadržali su se u kraćem boravku u domu gdje su bili ugošćeni od strane domaćina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije