FOTO Predrag Kočila vijećničke naknade iskoristio u humanitarne svrhe

Predrag Kočila, vijećnik Mjesnog odbora Mihovljan, početkom mandata je obećao da će naknade za rad u MO Mihovljan potrošiti u humanitarne svrhe, a to je i učinio subotnjeg prijepodneva, kad je istovremeno bio kuhar i dostavljač.

Naime, svojim dragim prijateljicama i prijateljima članovima Udruge osoba sa intelektualnim teškoćama Međimurske županije po svom je receptu pripremio rebarca i meso s krumpirom i ostalim povrćem u glinenoj posudi te gulaš s mesom od svinjske lopatice, a kao prilog široke rezance i kruh. Da bi se lakše sve to pojelo, kupio je i mineralnu vodu te sokove.

Na slici je samo dio ekipe predvođen legendarnom Đurđicom Nukić, a koja je hranu ravnomjerno podijelila na sve stambene zajednice, konkretno na 18 štićenika. Tu su naravno i gospođe asistentice koje vrlo brižno brinu za sve njih, ne samo radnim danom, nego, kao što se vidi i vikendom i praznicima.

– Obzirom da sam na početku mandata obećao da ću novac koji dobijem kao naknadu za rad u Mjesnom odboru Mihovljan potrošiti u humanitarne svrhe, za taj sam novac kupio telefonske bonove za one štićenike ove udruge koji se telefonom znaju i mogu koristiti. Naime, kako znam da oni telefon koriste uistinu samo za najnužnije pozive, koji su u njihovom slučaju ponekad i za nekog štićenika spasonosni, znam da sam te bonove poklonio u prave ruke, dodaje Kočila.

Uputio je zahvale i svom prijatelju fotografu Ivanu Grahovcu koji je odvojio vrijeme za fotografiranje, ali i druženje.

– Ja sam pak ponosan jer sam sve sam napravio, od pripreme namirnica do kuhanja i dostave u prave ruke. Mislim da sam ja svoj ‘team building’ uspješno realizirao jer se nakon druženja s ovim ljudima čovjek može samo ljepše, ispunjenije i sretnije osjećati, zaključuje Kočila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije