FOTO ‘Imali smo najbolju izložbu u Europi s preko 1000 golubova’

>> Izložba malih životinja u Nedelišću (Subota, 13.1.2018.)

– Po svim pokazateljima i u svim sigmentima, ovo je bila najbolja i najljepša izložba malih životinja u Europi. Evo, bolja i od nedavno održane državne izložbe. Da ne govorim o tome kako su izloženi bili najkvalitetniji i najljepši golubovi Europe, njih 1026, koji su izuzetna materijalna vrijednost, rekao nam je na kraju grandiozne priredbe Ivica Šoltić, predsjednik Udruge uzgajivača malih životinja Nedelišće, koja je bila glavni organizator izložbe.

>>> VIDEO I FOTO 1400 životinja na izložbi u Nedelišću
>>> NEDELIŠĆE Ogromni Burmanski piton, te udav i boa viđeni u središtu naselja

Minulog vikenda, točnije u petak, subotu i nedjelju u dvorani MESAP-a u Nedelišću održna je 43. Međunarodna izložba malih životinja s više specijalnih izložbi, a koju je na svjetskoj razini organizirala Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće, a njezin predsjednik i predsjednik Izložbenog odbora Ivica Šoltić, mnogim je primjerima usporedio ovu i mnoge do sada održane izložbe u Hrvatskoj i u Europi i ustvrdio kako bolje nigdje nije bilo.

– Nedelišće je centar Hrvatske i Europe kada govorimo o ovakvoj vrsti izložbi, i to baš po svemu, od prostorija, sudaca, uvjeta, kvalitete izloženih životinja i po broju posjetitelja, ponosno je rekao Šoltić, dodajući kako izložene životinje, osim što imaju sve potrebne osobine koje su potrebne da se životinja nađe na izložbi, imaju iznimnu visoku cijenu.

Sve što je Šoltić rekao imali su prilike imati vidjeti vlasnici životinja, ocjenjivači, veterinari i brojni posjetitelji, pa su tako pojedini golubovi imali cijenu od 1500 do 5000 eura, kunići do 3000 eura, a i kokoši su postigle preko 600 eura. Izlagači malih životinja su bili iz mnogih hrvatskih sela i gradova i Slovenije, a ocjenjivači i to najbolji iz Austrije, Mađarske, Njemačke i drugih zemalja.

U prostranoj dvorani i kvalitetnim kavezima svoje životinje izložilo je 134 izlagača, najviše je bilo golubova, njih 1026, zatim 162 kokoši te više druge peradi, 80-tak kunića, zamoraca, kanarinaca, grlica i manje drugih malih životinja-kućnih ljubimaca.

Usostavljeni su mnogi kontakti, dosta je životinja prodano ili razmijenjeno. Predsjednik Šoltić, rekao je kako su Hrvati i posebno Međimurci vlasnici najboljih golubova, poglavito gušana, a sada kreće u osvajanja kunića i kokoši, jer tu mjesta ima, potrebno je samo nešto dulji posao s njima, odnosno nabavka vrhunskih nositelja gnijezda, a znanje i uvjete posjedujemo.

Izložbu je u petak otvorio Matija Posavec, međimurski župan u nazočnosti uglednika Županije, Općine Nedelišće i mnogih udruga, kao i predstavnika sponzora podupiratelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije