VIDEO I FOTO Rekordan broj ljudi na Vincekovom pohodu PD Bundek

>> Vincekov pohod u organizaciji PD Bundek (Nedjelja, 21.1.2018.)

Planinarsko društvo Bundek iz Murskog Središća organiziralo je u nedjelju tradicionalni zimski 20. Vincekov pohod po međimurskim bregima s ciljem da obilježe Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara.

>>> FOTOGALERIJA Vincekov pohod u organizaciji PD Bundek

Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja “službeni” početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si toga dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu. Godine 2010. i 2016. Hrvatski planinarski savez proglasio je ovaj pohod najboljom planinarskom akcijom u Hrvatskoj te su za organizaciju Vincekovog pohoda primili Godišnju nagradu.

Put dugačak 15-ak kilometara započeo je u Toplicama Sv. Martin i nastavio se preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka, Baloga i Bundeka. Nakon nekoliko usputnih stajanki u bregovitom dijelu, uz tradicionalan Vincekov obred, krenulo se ravničarskim dijelom prema Murskom Središću, najsjevernijem hrvatskom gradu, s obaveznom Bundekovom stajankom kod Bundek-brega.

Pohod je završio u sportskoj dvorani u kojoj slijedi planinarska veselica uz glazbu, jelo i piće. Kako saznajemo od Sonje Vršić, predsjednice PD Bundek Mursko Središće, ove se godine odazvao rekordan broj ljudi, njih čak 3700, od čega 500-njak djece. Za usporedbu, prošle je godine bilo oko 3200 ljudi.

Odazvalo se ukupno 100 planinarskih društava iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske te Bosne i Hercegovine. U velikoj fotogaleriji provjerite kako je bilo na 20. Vincekovom pohodu.

>>> FOTOGALERIJA Vincekov pohod u organizaciji PD Bundek

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije