INNER WHEEL Distrikt 191 Hrvatska predstavio akciju ‘Reciklažno je važno’

U subotu 20. siječnja 2018. u 10 sati u Dvorani Scheier u Čakovcu Inner Wheel Distrikt 191 Hrvatska upriličio je izložbu predmeta od reciklažnih materijala koje su izradili učenici srednjih strukovnih škola: Gospodarske škole, Graditeljske škole, Tehničke škole i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Predstavnik Čakoma gospodin Saša Avirović održao je informativnu prezentaciju, a Udruga Nobilis predstavila e-letak.

U programu su sudjelovali Dječji vrtić Krijesnica Čakovec izradivši pozoja od papira. Dejan Buvač i Ana Zrna pročitali su legendu o pozoju iz knjige “Čakovečke legende” Vesne Kalšan.

Predstavljanju akcije nazočili su voditelji i ravnatelji srednjih škola, vrtića i gošće iz IW klubova Split, Rijeka, Varaždin i Prelog, kao i ostalo zainteresirano građanstvo.

International Inner Wheel je svjetska organizacija žena čiji su klubovi često na nacionalnoj osnovi objedinjeni Distriktom.

U Hrvatskoj je to Inner Wheel Distrikt 191 Hrvatska kojem svake godine predsjedava jedan od 13 klubova. U mandatnoj godini 2017./18. sjedište mu je u našem IW klubu Čakovec kojemu je predsjednica Marina Letina.

Na tragu sugestije svjetske predsjednice IIW dr. Kapile Gupta koja je oglasila ovogodišnji moto “Ostavi trajni trag”, predsjednica IW Distrikta 191 Hrvatska Snježana Petrović-Tkalčec predložila je nacionalnu akciju pod motom “Reciklažno je važno” koju u svojim sredinama provode svi klubovi u Hrvatskoj kao jedinstvenu distriktnu aktivnost.

Cilj je ekološko osvješćivanje, informiranje i obučavanje lokalne zajednice o različitim mogućnostima ponovne upotrebe otpada te sprječavanja nastajanja otpada.

Akcija je formalno započela u cijeloj Hrvatskoj 10. siječnja povodom International Inner Wheel dana, a svaki IW klub u Hrvatskoj može je sprovesti i završiti prema svojim mogućnostima.

Inner Wheel je predstavio pozitivne primjere iz naše lokalne sredine na spomenutu temu i promovirao radove učenika naših strukovnih škola.

Ovo je jedna od mnogih akcija koje organiziramo s namjerom da senzibiliziramo građanstvo, a naročito mlade ljude o tom problemu i da skrenemo pozornost lokalnoj zajednici na njih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije