PONOS HRVATSKE Kvartet detektiva titulu heroja stekao u Svetoj Mariji

U petak 2. veljače po 13. put će se dodijeliti nagrade za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu – Ponos Hrvatske. Dobit će ih oni koji su svojim djelima i dobrim namjerama stvarali pozitivno ozračje na lokalnoj i široj razini te pokazali kako je ljudskost jedina trajna vrijednost.

Pokretač akcije je i dodjele je udruga Ponos Hrvatske koja tijekom cijele godine prikuplja priče o potencijalnim kandidatima za dodjelu nagrade.

Igrom slučaja, ali i zle kobi, nagrađeni u 2016. godini Vladimir Pintar (37) i Mario Gašparić (41) našli su se među hrvatskim herojima glede događaja iz Svete Marije u ljetu 2015. godine, kada su svojom hrabrošću i požrtvovnošću zaustavili u krvavom pohodu pomahnitalog ubojicu koji je nešto prije toga već ubio dvije žene.

Kandidati za titulu za 2017. godinu opet su svoju hrabrost i požrtvovnost iskazali u Svetoj Mariji u veljači 2017. godine. Oni su Marinko Orsag (34), Dejan Kočiš (35) i Davor Špoljar (32). Ti su hrabri ‘dečki’ su iz gorućeg automobila izvukli i spasili 18-godišnjeg mladića iz Svete Marije koji je u jutarnjim satima na ravnom dijelu ceste sletio s nje udarivši u betonsku ogradu kuće.

U kvintetu hrabrih Međimuraca čak četvorica, Pintar, Orsag, Kočiš i Špojar su policajci-detektivi zaposleni u Policijskoj postaji Prelog, dok je Mario Gašparić privatni poduzetnik iz Svete Marije.

Vladimir i Mario primili su i priznanja MUP-a te zahvalnice Općine Sveta Marija, dok su odabirom čitatelja portala eMedjimurje.hr proglašeni najboljim policajcima u Međimurskoj županiji za 2016. godinu, a Pintar i Gašparić su primili nagrade Ponos Hrvatske.

Detektivi iz Policijske postaje Prelog, Špoljar, Orsag i Kočiš primili su skupnu godišnju nagradu MUP-a. Nagrađeni trojac već ranije je u zajedničkoj akciji portala eMedjimurje.hr i Policijske uprave međimurske proglašen najpolicajcima u 2017., a njihovu požrtvovnost prepoznala je i općina Sveta Marija za što su im uručene zahvalnice.

Očekuju ih još nagrade Ponos Hrvatske. Bravo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije