Vijesti / Društvo
Društvo
HGSS dobro pazio na 3.700 planinara Vincekovog pohoda

HGSS dobro pazio na 3.700 planinara Vincekovog pohoda

Čak 3.700 planinara iz sto planinarskih društava ili udruga iz Slovenije, Mađarske, BIH i Hrvatske okupilo se na 20. izdanju Vincekovog pohoda od Toplica Sveti Martin do Murskog Središća. Planinarski pohod u čast Sv. Vinka, nije samo najmnogobrojniji, nego je i jedan od najbolje organiziranih planinarskih događaja. 

Hrvatski planinarski savez već ga je dva puta proglasio najboljom planinarskom akcijom u Hrvatskoj. S obzirom kako je proteklo ovo jubilarno izdanje, ne bi bilo iznenađenje da ovu titulu organizator, PD Bundek iz Murskog Središća, osvoji i treći put.

Dio zasluga za besprijekornu organizaciju pohoda zaslužuju i članovi HGSS Stanica Čakovec i Koprivnica, koji su brinuli za sigurnost brojnih sudionika.  Njih 17 bilo je strateški raspoređeno na 15km dugoj stazi kako bi što brže i učinkovitije mogli priskočiti u pomoć.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je staza bila dobro markirana i tehnički nezahtjevna, a vrijeme neuobičajeno lijepo i toplo, na nekim je mjestima ipak postojala opasnost od klizanja po blatu. Srećom i u pogledu sigurnosti ovaj je pohod bio rekordan s tek jednom intervencijom koja je brzo i uspješno riješena. 

Neposredno nakon starta jedna se planinarka požalila na nedostatak zraka te su joj spašavatelji dali kisik i predali djelatnicima hitne medicinske pomoći, koja je stigla ubrzo nakon poziva.

Ima li imalo istine u staroj narodnoj poslovici „Ak' za Vincekovo sunce svetli, bit će vina u kleti!“, a s obzirom na natprosječno toplo i sunčano vrijeme, ova bi jubilarna godina Vincekovog pohoda i po tome mogla biti rekordna.

Stanici HGSS-a Čekovec organizatori su za doprinos u osiguravanju pohoda uručili prigodnu Zahvalnicu, javlja HGSS Čakovec.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!