VJENČANJA U Čakovcu i Prelogu više građanskih nego vjerskih brakova

Ured državne uprave u Međimurskoj županiji objavio je podatk eo broju sklopljenih brakova za područje Međimurske županije, a upisanih u državne matice vjenčanih matičnih ureda Čakovec, Dekanovec, Kotoriba, Mala Subotica, Mursko Središće, Nedelišće, Prelog i Štrigova.

U 2017. godini u državne matice vjenčanih upisana su 461 braka. Od ukupnog broja brakova 235 odnosi se na građanske brakove, a 226 je vjerskih brakova s učinkom građanskog braka.

Tako su u matičnom uredu Čakovec sklopljena 153 građanska i 91 vjerski brak. Više građanskih brakova sklopljenu je i u Prelogu – 32 građanska i 28 vjerska. U Murskom Središću sklopljena su 33 vjerska i 19 građanskih brakova.

U Dekanovcu je bilo 7 građanskih i 12 vjerskih, Kotoribi 4 građanska i 14 vjerskih, Maloj Subotici 2 građanska i 19 vjerskih, Nedelišću 15 građanskih i 21 vjerski i U Štrigovi 3 građanska i 7 vjerska.

Za područje Međimurske županije u registar životnog partnerstva nema upisanog životnog partnerstva osoba istog spola za 2017. godinu.

Podaci govore kako je i u Hrvatskoj sve manje vjerskih brakova, a sve više onih pred matičarom u zemlji u kojoj je više od 86 % deklariranih katolika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije