OREHOVICA Skori završetak sportske dvorane i novih učionica

Jedan od najvažnijih projekata u obrazovanju u Općini Orehovica je završetak opremanja sportske dvorane te 6 učionica u tamošnjoj osnovnoj školi. Shodno tome, župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal uz prisustvo ravnateljice Županijske uprave za ceste Ljerke Cividini i voditeljice Odsjeka za proračun i financije Tatjane Horvat potpisali su novi Sporazum za novu fazu opremanja dvorane i učionica.

Višegodišnji projekt u naredna dva mjeseca zasigurno će se privest kraju s ulaganjem od 1,2 milijuna kuna, od kojih je 720 tisuća kuna osigurala Međimurska županija, dok preostali dio od 420 tisuća kuna Općina Orehovica.

– Ovo je jedan od najvećih obrazovnih projekata za Općinu Orehovica te za naše najmlađe sumještane – istaknuo je pritom Bukal.

300 učenika, uz niz udruga, klubova i mještana željno iščekuju skoro otvaranje dvorane

Međimurska županija u protekle je četiri godine pokrenula niz kapitalnih projekata koji se odvijaju u području obrazovanja, a kao jedan od primjera je i osnovnoškolsko obrazovanje u Orehovici kojoj će se ovim projektom otvoriti niz novih mogućnosti za osnovnoškolce.

– Opremanje dodatnih 6 učionica, te otvaranje i opremanje sportske dvorane od izuzetne je važnost za sve mještane ovog kraja, počevši s predškolcima, osnovnoškolcima te brojnim udrugama koje gravitiraju dvorani u Orehovici – rekao je župan Posavec te istaknuo kako se ulaganje u obrazovanje mladih u Međimurju nastavlja kako bismo i dalje bili perjanica obrazovnog sustava Republike Hrvatske.

Spomenimo kako je Međimurska županija u razdoblju od 2014. do 2017., uzimajući u obzir i trenutnu fazu radova, uložila oko 10 milijuna kuna u stvaranje uvjeta školarcima, sve kako tamošnjih oko 300 učenika na satove tjelesne i zdravstvene kulture ne bi više pješačili i po kilometar, ali i kako škola može krenuti u jednosmjensku nastavu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije