KNJIŽNICA ČAKOVEC Nove prostorije savršeno su mjesto za ljubitelje znanja

Knjižnica ‘Nikola Zrinski’ Čakovec u novu 2018. godinu ušla je prepuna zanimljivih događaja koji su se održali u novijem prostoru bivšeg Časničkog doma. Uz programe edukacijske prirode održane u multimedijalnoj dvorani, nove prostorije sadrže i Dječji odjel dostupan radnim danom od 7 do 19 sati te studijski odjel za srednjoškolce i studente.

Početkom siječnja ove godine u Multimedijalnoj dvorani Dječjeg odjela održalo se predavanje o tradicionalnoj tehnici vježbanja i učenja koja potječe iz daleke Kine pod nazivom “Miroljubivo putovanje Falun Dafa- istinitost, dobrodušnost, tolerancija”. Ulaz je bio slobodan za sve zainteresirane. Predavanje Falun Dafa ponudilo je uvod od 5 jednostavnih fizičkih vježbi koje uključuju i meditaciju, a služe kultivaciji uma i tijela te transformaciji duha.

Održana je i Večer poezije Sergeja Aleksandroviča Jesenjina koju su organizirale predstavnice ruske nacionalne manjine Međimurske županije. Sudjelovali su učenici Srednje škole Prelog uz interpretaciju poezije S.A. Jesenjina na hrvatskom jeziku te pripadnice srpske i ruske nacionalne manjine koje su pjesme interpretirale na izvornom ruskom jeziku.

U utorak 30. siječnja održano je i predstavljanje knjige “Udahnuti svjetla pozornice” autora Marija Kovača. Poznati hrvatski kazališni i filmski redatelj govorio je o knjizi temeljenoj na vlastitom doktoratu o metodologiji kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama. Cilj je skrenuti pozornost, po autorovom mišljenju, na jedan nedovoljno istaknut segment domaćeg kazališnog života.

Uoči Valentinova 8. veljače održat će se dječja radionica s naglaskom na emocije u kojoj sudjeluju djeca osnovnih škola. Radionica je osmišljena u obliku grupnog rada gdje će pisati pjesme i učiti o osjećaju tuge, sreće, straha i ljutnje. Organizatorice su pripremile pitanja za razmišljanje o prijateljstvu, ljubavi i odnosu s vršnjacima te mnoge knjige koje će poslužiti kao primjer, a kažu da je djeci najzanimljivija Pobuna Pauline P.

14. veljače obilježava se Međunarodni dan darivanja knjiga, volonterski projekt kojim se djeci želi potaknuti ljubav prema čitanju i darivanju pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Prikupljanje slikovnica započelo je 29. siječnja na Dječjem odjelu Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec, a traje do 14. veljače 2018. godine. Sav prikupljen materijal biti će doniran potrebitima u Međimurskoj županiji. Svoju slikovnicu možete darovati radnim danom od 7,00 do 19,00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije