Vijesti / Društvo
Društvo
SALON PJENUŠAVIH VINA I Međimurci će se predstaviti u Zagrebu

SALON PJENUŠAVIH VINA I Međimurci će se predstaviti u Zagrebu

Dogode nam se dani u životu koje može podići izvrsna glazba, odjeća, izuzetni ljudi oko nas ili boca posebno odabranog vina. Svijet je odavno prihvatio tu posebnost u vitkoj čaši punoj elegantnih perli i profinjenih okusa koju uobičajeno prati vizualni kod svjetski poznatih šampanjaca.

Festivali, dani promocija, pažljivo odabrane prezentacije ili vinske večeri služe tomu da se ti rijetki i posebni dani umnože ili jednostavno da budu češći. Za dva dana, u petak, 2. veljače biti će upravo takav dan.

U 15:00h u hotelu Dubrovnik otvara se 2. Salon pjenušavih vina Zagreb. Na salonu se očekuje 40-tak izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja, a elitnu prigodu izlaganja iskoristit će i nekoliko vinarija iz Međimurja.

Salon širi i podiže razinu kulture pijenja i poznavanja pjenušavih vina kroz izobrazbu. U tom kontekstu posjetitelji će moći sudjelovati na besplatnim, stručno vođenim radionicama i degustacijama.

Zagrebačkom Salonu prethodilo je nekoliko tematski sličnih koji su se kroz minule godine održavali u Ljubljani. Kako "vino govori univerzalni jezik i povezuje ljude", pjenušava veza Zagreba i Ljubljane dogodila se prošle godine prvi put. Uspjeh prvog ZG Salona i velik broj posjetitelja bio je velik.

Dovoljan razlog da se ustanovi međunarodna mreža salona pjenušavih vina 'Salon of Sparkling Wines' koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice preko pjenušavih vina. 

Prvi salon iz mreže 'Salon of Sparkling Wines' je upravo 2. Salon pjenušavih vina Zagreb. Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 150 kn/20 eura. U zabavnom dijelu službenog after party programa nastupa (većinski:-)) međimurski Scifidelity Orchestra. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!