PONOS HRVATSKE Predsjednik Sabora primio heroje, među njima su i Međimurci

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je dobitnike nagrade za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu ‘Ponos Hrvatske’ za 2017. godinu. Dobitnicima nagrade čestitao je u svoje ime i u ime svih zastupnika u Hrvatskome saboru na njihovim plemenitim i nesebičnim djelima te istaknuo kako su oni ti koji su pokazali upravo najveće vrijednosti koje čovjek može pokazati.

>>> HEROJI 2017. Policajci Marinko, Davor i Dejan su Ponos Hrvatske

Među ovogodišnjim dobitnicima su i Međimurci. Oni su policajci Marinko Orsag (34), Dejan Kočiš (35) i Davor Špoljar (32). Ti su hrabri ‘dečki’ su iz gorućeg automobila izvukli i spasili 18-godišnjeg mladića iz Svete Marije koji je u jutarnjim satima na ravnom dijelu ceste sletio s nje udarivši u betonsku ogradu kuće.

– Pokazali ste da je vrijedno živjeti da bi se pomoglo drugome. Ja vam na tome od srca čestitam i želim vam reći da nemam mnogo ovakvih dana u Hrvatskome saboru, kada se mogu pokloniti i čestitati te iskazati i svo svoje poštovanje prema vama, koji ste učinili nešto najviše što čovjek može učiniti. Neki od vas žrtvovali su i vlastite živote, ili se odrekli vlastite komocije i ugodnog života kako bi pomogli drugome, rekao je Jandroković.

Obraćajući se dobitnicima nagrade, istaknuo je kako su oni pokazali svojim primjerima da su plemeniti, humani i dobri ljudi. – Da smisao svog života vidite u tome da pomognete drugome, a to je ono što, još jednom želim naglasiti, treba biti smisao života svih nas. Briga za drugoga, odricanje za drugoga, ljubav prema drugome. I stoga zaslužujete puno poštovanje svih nas koji radimo u Hrvatskom saboru, poručio je Jandroković.

Istaknuo je i kako vjeruje da će ova nagrada djelovati i na naše društvo te da će biti sve više ljudi koji će učiniti ono što su učinili ovi heroji, kako bi naša domovina i svi mi sretnije živjeli u budućnosti.

“Ponos Hrvatske” nagrada je koju je 2005. godine utemeljio dnevni list “24 sata”, a 2008. godine osnovana je i udruga Ponos Hrvatske koja okuplja dobitnike ovog prestižnog priznanja za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu.

Nagradom se želi odati priznanje ljudima koji su svojim djelima, plemenitim postupcima zadužili javnost i odaslati poruka da njihovi postupci predstavljanju trajne i istinske vrijednosti koje su temelj svakog društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije