BRAVO MAJSTORE! Fotografu Petru Sabolu čak 12 nagrada u Kini

Kada netko broji nekoliko stotina nagrada i priznanja za svoj rad, što je pošlo za rukom jednom od najboljih hrvatskih fotografa, Petru Sabolu iz Goričana, tada nema sumnje da se sav njegov trud i neprestano učenje u kombinaciji s talentom itekako isplatilo.

Petar je ujedno i Sonyjev ambasador za Hrvatsku, a njegov portfolio najčešće krasi makrofotografija. Njegovo se ime spominje u svjetskim fotografskim krugovima, no on i dalje stoji čvrsto na zemlji i jednostavno radi ono što najviše voli – fotografira.

Nedavno je kao počasni gost među stotinjak svjetskih i stotinjak domaćih (kineskih) fotografa, pozvan na IUP (International Union of Photographers) koji slavi 5. godišnjicu postojanja.

U sklopu jednotjednog festivala fotografije održava se svečana proslava uz otvorenje izložbe te fotografski forum i dodjelu nagrada.

– Uvjet za poziv bio je da fotograf mora biti nositelj najmanje 3 zlatnih medalja na međunarodnim salonima fotografije pod njihovim patronatom uz zapažene rezultate. Kao vrlo uspješan fotograf postao sam predstavnik njihovog udruženja za Hrvatsku te sam dobitnik nagrade Zahvalnosti za fotografsku umjetnost. – kaže nam Petar Sabol.

Boravio je u luksuznom hotelu u trećem najvećem gradu Kine, Guangzhou. Ostatak programa iskorišten je za razgledavanje grada i nezaboravne fotografske izlete.

– IUP je održao i 4. međunarodnu kružnu izložbu fotografija natjecajnog karaktera, gdje sam prijavio svoje fotografije prije putovanja tamo, a upravo objavljeni rezultati vrlo su me obradovali jer sam za svoje fotografije dobio čak 12 nagrada, od čega 5 medalja i 7 pohvala – rekao nam je Petar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije