Vijesti / Društvo
Društvo
KUD SELJAČKA SLOGA D. DUBRAVA Podvukli crtu ispod godine za pamćenje

KUD SELJAČKA SLOGA D. DUBRAVA Podvukli crtu ispod godine za pamćenje

U subotu, 3. veljače u prostorijama KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava održana je godišnja izvještajna skupština društva u kojem je u prošloj godini bilo učlanjeno 137 članova.

Dio njih i velik broj gostiju dao je obol ovom događaju. Na njemu je predsjednica društva Štefica Kovač stenografski i datumski pobrojala nastupe sekcija Sloge, kojih je bilo nešto više od četrdeset, sudjelujući na različitim priredbama, festivalima i manifestacijama, a pored toga, kako je istaknula, realizirali su tri projekta sufinancirana od strane Ministarstva kulture i jadan od strane Međimurske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posebno je istaknula dva događaja koji će se zauvijek pamtiti, KUD je proslavilo svoj 90. rođendan na što su posebno ponosni i radosni, a s druge strane neizmjerno tužni što su na vječni počinak ispratili 'svoju' Elizabetu Toplek - Tetu Lizu, ikonu međimurske narodne popijevke i članicu koja će ostati zapisana u srcima svih 'slogaša'. Na kraju je istaknula: - U 2018.želimo si još aktivniju folklornu, glumačku i tamburašku godinu. Financijski su godinu završili u plusu od 25.268, 15 kuna.

Bit će to godina kada će se održati 20. jubilarna Smotra međimurskog folklora. Nabrajajući što ih dalje očekuje u ovoj godini, posebno je istaknula kako će to biti Memorijal Teti Lizi te da će svu arhivsku građa 'prebaciti' u digitalnu formu, a nastupe će imati prema pristiglim pozivima. Predsjednica je rekla kako će programske odrednice biti podložne izmjenama i dopunama kao i financijski plan koji će se kretati u okvirima od 90.000 kuna.

U pozdravnim govorima gostiju čule su se samo pohvale za njihov rad i aktivnosti, a posebno su ih je pohvalili općinski načelnik Marijan Varga i predsjednik OV Mario Mikulan. Načelnik je, ističući osebujnost njihovoga rada, rekao kako su njihova postignuća u radu daleko iznad drugih udruga.

Posebno ga raduje što članstvo evocira uspomene na starije, a u svojoj je raspravi najavio i daljnju općinsku podršku. Dodao je kako će u uređenje zgrade Zalan za daljnje uređenje biti uloženo novih 200.000 kuna, 100.000 od strane Međimurske županije i 100.000 Općine Donja Dubrava. Kao predsjednik radnog predsjedništva skupštinu je tradicionalno dobro vodio Anđelko Lisjak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!