FAŠENK U KOTORIBI U subotu djeca, a u nedjelju svi

Ovogodišnji tradicionalni Kotoripski fašenk bit će održan u nedjelju, 11. veljače. I ove godine će maske, koje će mahom činiti pripadnici mjesnih udruga, okupiti i s njima koordinirati članovi KUD Kotoriba.

Sve će započeti fašenskom povorkom koja će formirati u 14 sati u Sajmišnoj ulici. U povorci će biti vrtički mališani, osnovci, članovi mjesnih udruga te Limena glazba Kotoribe koja će povorku pratiti mjesnim ulicama do stolnoteniske dvorane gdje će biti izabrane najljepše maske. Usputna stanica bit će im pozornica u centru Kotoribe gdje će se maske predstaviti mještanima.

Glazbeni štimung će tradicionalno držati grupa Pisofkejk na zabavi otvorenoj za sve.

Općina Kotoriba će poduprijeti manifestaciju na način što će osigurati nagrade za maske. Kuhanim vinom, čajem i krafnama, će osim maski, biti počašćeni svi namjernici. Maskirani će još dobiti i njihovu večeru i piće.

Dan ranije će mjesno Društvo Naša djeca okupiti kotoripske mališane koji će u 15 sati u maskiranoj povorci krenuti od Knjižnice i čitaonice do stolnoteniske dvorane. Ovdje će za njih biti organizirani ples, izbor najuspješnijih maski, a za sve namjernike i maske organizatori su osigurali besplatne krafne, topli čaj i sokove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije