PROŠLO JE 15 GODINA Sjećanje i utrka za ubijenog policajca Željka Murka

U ponedjeljak, 5. veljače, u sklopu redovne konferencije za novinare predstavljen je program obilježavanja 15. godišnjice tragične pogibije policijskog službenika Policijske uprave međimurske, Željka Murka i ‘Memorijalna utrka Željko Murk’.

Predstavljanju programa nazočili su zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, Zoran Vidović, predsjednik Mjesnog odbora Mihovljan, Josip Jezernik i predsjednik Regionalnog kluba IPA-e Međimurje, Darko Dragičević.

Program:

PETAK, 9. veljače 2018. godine

– od 11.00 do 15.00 sati – “15. memorijalni malonogometni turnir Željko Murk” – dvorana Policijske uprave međimurske

SUBOTA, 10. veljače 2018. godine

– 10.00 sati – Memorijalna utrka Željko Murk, kod jezera na rijeci Dravi u Gornjem Kuršancu, u organizaciji PU međimurske, IPA-e Međimurje – Čakovec, UHVIDR-e Čakovec i Atletskog kluba Međimurje – Čakovec

PONEDJELJAK, 12. veljače 2018. godine

– 8.00 sati – polaganje vijenca i paljenje svijeća na mjestu pogibije – predstavnici Postaje prometne policije Čakovec
– 11.00 sati – polaganje vijenca na čakovečkom groblju (delegacije Policijske uprave međimurske, Grada Čakovca, Županije Međimurske, Mjesnog odbora Mihovljan, UDVDR RH-e i DVD-a Mihovljan
– 11.15 sati – polaganje vijenca uz Spomen ploču na Društvenom domu u Mihovljanu
– 11.20 sati – komemorativni skup u Društvenom domu Mihovljan, u prisustvu uzvanika i članova obitelji pokojnog Željka Murka.

Memorijalna utrka Željko Murk

U sklopu programa obilježavanja 15. godišnjice tragične pogibije policijskog službenika Policijske uprave međimurske, Željka Murka, održat će se i atletska utrka pod nazivom “Memorijal – Željko Murk”.

– Kako bi i na ovaj način odali počast i dali zahvalu tragično poginulom djelatniku Policijske uprave međimurske koji je izgubio život obavljajući častan policijski posao, pozivamo sve zainteresirane građane da se odazovuovoj utrci – poručili su.

Start utrke biti će u subotu, 10. veljače 2018. godine s početkom u 10.00 sati kod objekta UHVIDR-e na obali jezera rijeke Drave u Gornjem Kuršancu, odakle će sudionici krenuti prema IPA Centru međimurske policije u i vratiti se natrag do objekta HVIDR-e.

Utrka će se održati u organizaciji Policijske uprave međimurske, IPA-e Međimurje, UHVIDR-e Čakovec i Atletskog kluba Međimurje. U utrci će osim građana, kao posebna kategorija sudjelovati i policijski službenici, vojnici i vatrogasci.

Svi zainteresirani sudionici utrke svoje startne brojeve mogu preuzeti kod objekta UHVIDR-e, u Gornjem Kuršancu do 9.30 sati.

Više informacije možete potražiti na internetskoj stranici www.ipa-medjimure.hr ili putem e-pošte medjimurje@ipa.hr .

Podsjetimo, policijskog službenika Postaje prometne policije Čakovec Željka Murka 2003. godine u šumi zvanoj “Dobšina graba” kod Kuršanca, nedaleko od Dravskog mosta tijekom potjere je ustrijelio Marsel Budimir, pljačkaš poslovnice Varaždinske banke u Nedelišću. Željko je u policiju ušao 1991. godine i kao i većina njegovih kolega bio aktivan sudionik u Domovinskom ratu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije