Vijesti / Društvo
Društvo
GRAD MURSKO SREDIŠĆE aplicirao projekt 'Omogući - podrži - pomozi'

GRAD MURSKO SREDIŠĆE aplicirao projekt 'Omogući - podrži - pomozi'

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u lipnju 2017. godini raspisalo je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

S obzirom na to da je Grad Mursko Središće udovoljavao svim prihvatljivim aktivnosti, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, Hrvatskim zavodu za zapošljavanje i Općinom Selnica aplicirao je projekt „Omogući – podrži – pomozi“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt će provoditi Grad Mursko Središće i Općina Selnica u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjeni je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starosne dobi iznad 50 godina.

Projekt „Omogući – podrži – pomozi“ vrijedan je nešto više od 1,4 milijuna kuna, a financirat će se aktivnosti zapošljavanja žena u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici, obrazovanje i osposobljavanje žena, te osiguranje materijalnih uvjeta za provedbu aktivnosti (nabava higijenskih potrepština te potrepština za održavanje kućanstava osoba za koje će žene skrbiti, nabava bicikla).

U sklopu projekta zaposlit će se 8 žena, od toga 7 žena s područja grada Mursko Središće i 1 žena s područja općine Selnica.

Grad Mursko Središće ovih dana započeo je sa provedbom projekta te je u tom cilju održan prvi sastanak sa partnerima iz projekta. Tako su sastanku nazočili Marina Kodba - predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Čakovec,

Jelena Turk Deban predstojnica Centra za socijalnu skrb podružnice Mursko Središće i predstavnica općine Selnica na kojem se je sa konzultantima dogovorili prvi koraci u provedbi projekta „Zaželi“.

Grad Mursko Središće uskoro će objaviti potrebe za radnikom odnosno ženama koje bi bile zaposlene na projektu. Uvjet za zapošljavanje je starost preko 50 godina i status nezaposlene osobe prijavljen na Zavodu za zapošljavanje.

Isto tako iz Grada Mursko Središće pozivaju osobe koje bi htjele raditi na projektu, a moguće nisu prijavljene na Zavodu za zapošljavanje da to odmah i učine.

Usporedno sa odabirom zaposlenih na projektu odrediti će se i korisnici ,a riječ je o starim i nemoćnim osobama koje bi od zaposlenih žena primale skrb i njegu.

Sve odabrane djelatnice proći će kraću besplatnu edukaciju za tu vrstu posla kako bi bile što bolje osposobljene za pružanje usluge korisnicima, a time i nakon projekta stekle nove reference za njihov daljnji angažman na takvim poslovima.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!