ROSE VINA u Beški

Vinske večeri u Beški su duhovite, ležerne, zanimljivo poučne i sadržajne. Traju malo duže od blok školskog sata pojačanog s velikim odmorom, nakon kojih rijetko tko želi odmah doma ići.

Takva je bila prva, iznenađujuća druga, moćna treća, a po svemu extremno dojmljiva četvrta, večer rose vina.

Kakva se magija prelijala preko publike nejasno je, ali je jasno da je rose boja okupila duplo više degustatora od bilo koje teme do sada.

Iako zbirna fotografija s kraja večeri precizno pokazuje sastav panela, evo točnog poretka: Dvanajščak – Kozol Rose, 2016; Baron Philippe De Rothschild Rose Mouton Cadet, 2016; Rak Opolo, 2016.; Marijan Arman Rose duet, 2016; Feravino Dika Rose, 2016 i Kaiken, Montes Rose malbec, 2016.

Uslijedila su dva zanimljiva kušanja Bolfan Rosea iz 2014 i 2017!!! Montes Cherub Rose syrah iz 2015 i Alfa Tauri Maremma Rosato, 2011., a u finišu večeri dvije usporedbe holivudsko-provansalskog saveza pod etiketom Miraval 2014 i 2015.

Tajna kušanja kreiraju ležernost i naglašenu iskrenost u doživljaju vina, a često i baš velika iznenađenja. I ova je večer obilovala razočaranjima, ushitom, neskrivenim zadovoljstvima i novim odlukama.

Za stol je sjelo i četvero polaznika netom zaključenog sommelierskog tečaja 1. razine u Čakovcu koji su s naglašenom strašću popratili svaku sekundu i kap događaja.

Beškina republika vjerna rose boji poklonila se Toscani, Argentini i Čileu, prilično visoko ocijenila HR etikete, a neskiveno se razočarala sadržajem godišta 2014 i 2015 pod Miraval etiketom.

Iz Beška kuhinje posluženi su izvrsni kroasani, cijeli tim Beške ponovno je potpisao i obavio sjajno domaćinstvo, Ivan Goričanec moderaciju, a Denis Perčić jedinstveno foto opažanje.

Sedmog ožujka je noć pjenušaca. Pozvani ste!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije