PRIJAVITE SE! Udruga za podršku žrtvama i svjedocima traži volontere

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – ured Varaždin objavila je poziv za volontiranje na području Varaždinske i Međimurske županije. Prijave za volontiranje nisu vremenski ograničene.

Za volontere i volonterke biti će organiziran besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške, u organizaciji Ženske sobe iz Zagreba uz sudjelovanje predavača iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima kao i prilika za upoznavanje i razmjenu iskustva volontera drugih organizacija na programu.

Nakon završene edukacije svim sudionicima/ama izdati će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji.

Opis volonterske pozicije

Volonteri/ke koji/e završe edukaciju za pružanje podrške žrtvama i svjedocima, pružat će emocionalnu podršku, informacije o pravima, praktične informacije putem telefona neposredno u uredu ili terenu i/ili pružati direktnu podršku na sudu.

Direktna podrška na sudu organizirati će se kroz tjedna dežurstva u prostoru Županijskog suda u Varaždinu, Općinskog suda u Čakovcu, Prekršajnog suda u Varaždinu, Prekršajnog suda u Varaždinu, Stalna služba Novi Marof i Prekršajni sud u Čakovcu.

Prijaviti se možete putem e-maila: pzs@pzs.hr

Pismena prijava treba sadržavati životopis i motivacijsko pismo koje sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja.

Nakon odabira volontera potrebno je dostaviti i uvjerenje o nekažnjavanju, kao i uvidu kaznenu evidenciju volontera.

Poželjne kvalitete

Sa odabranim volonterima/kama potpisati će se volonterski ugovori i imati će obvezu volontirati nekoliko sati mjesečno. Volonteri će po završetku projekta dobiti potvrdu s opisom volonterske pozicije, stečenih kompetencija i broj sati, te preporuku Udruge.

Ukoliko ste se prepoznali te se želite priključiti volonterskom timu Udruge ovo su kvalifikacije koje su poželjne: punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem; osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak; osobe motivirane za pomoć drugima; komunikativne, empatične, tolerantne osobe; odgovorne i etične osobe; interes za rad s osobama svih životnih dobi i statusa.

Prednost imaju osobe koje su iz pomagačkih struka te koje su već volontirali/e i/ili imaju iskustva u radu sa marginaliziranim skupinama građana/ki.

Po odabiru, volonter će priložiti osobnu fotografiju radi izrade identifikacijskog dokumenta za sudove.

Više informacija možete saznati na e-mail: pzs@pzs.hr ili podrska.zrtvama.i.svjedocima@gmail.com

Javni poziv objavljuje se u sklopu projekta ‘Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela’ kojeg provodi Ženska soba, te partnerske organizacije ‘HERA’ Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac ‘Korak’, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa RH.

Više o udruzi i samom programu možete saznati na web stranici Udruge: www.pzs.hr ili putem društvenih mreža.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije