POGLEDAJTE događanja u veljači Centra dr. Rudolfa Steinera

U ponedjeljak, 26. veljače 2018. godine u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Knjižnice ‘Nikola Zrinski’ Čakovec održat će se književno-umjetnička večer posvećena obljetnici rođenja poznatog znanstvenika, erudite, duhovnog istraživača, vizionara i umjetnika dr. Rudolfa Steinera.

U programu sudjeluju mr. sc. Dijana Posavec, Mila Željeznjak, Goran Vadlja i učenici Graditeljske škole Čakovec.

Steinerove ideje danas su toliko prihvaćene u svijetu da ga mnogi smatraju jednim od najistaknutijih mislilaca modernoga doba. Ponosni smo na to što je dr. Steiner rođen u Međimurju, pa vas pozivaju da im se pridružite i podržite ovo događanje.

Pozivaju Vas na 4. dio čitanje i otkrivanje ‘Poljoprivrednog tečaja’ autora dr. Rudolfa Steinera koje će se održati u četvrtak 22. veljače 2018. godine s početkom u 18 sati u prostorima Centra dr. Rudolfa Steinera (dvorana na katu) u Donjem Kraljevcu.

Kroz višednevni tečaj Steiner objašnjavanja ulogu čovjeka u poljoprivrednoj proizvodnji i njegov odnos prema drugim dijelovima cjeline poljoprivrednog gospodarstva – tlu, biljkama, životinjama i svemiru.

Danas, više nego prije postaje važno kakvu hranu proizvodimo i jedemo.

Hrvatsko izaslanstvo na međunarodnoj konferenciji biodinamičke proizvodnje u Dornachu, Švicarska

Po prvi puta Centar dr. Rudolfa Steinera je bio pozvan na sudjelovanje u Međunarodnoj godišnjoj konferenciji biodinamičke proizvodnje u Goetheanumu (Švicarska) od 7. do 10. veljače 2018. godine, kojoj je ove godine tema bila preparati.

Uz djelatnice Centra dr. Rudolfa Steinera, konferenciji su prisustvovali i Gordana Gorupić Šarić, predstavnica Ministarstva poljoprivrede, Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore i Jelena Berečić, direktorica hotelskih operacija i ljudskih resursa Toplica Sveti Martin.

Ovogodišnja konferencija predstavljala je najveće okupljanje biodinamičkih stručnjaka, proizvođača i svih štovatelja ovog vida proizvodnje s preko 1000 sudionika.

Stručnjaci iz cijelog svijeta prisustvovali su četverodnevnoj edukaciji koja se dijelila kroz niz stručnih predavanja, te različite radionice prema interesnim sferama polaznika i omogućavala dublje uvide u problematiku koju sa sobom nose preparati.

Uz razgled monumentalnog zdanja Goetheanuma, kao i Steinerova arhiva po prvi su put zapravo, shvatili koliko je jak Steinerov nauk u svijetu, koliki je broj štovatelja njegova rada i koliko potencijala ima Hrvatska kao zemlja u kojoj je rođen ovakav genij modernog doba.

U organizaciji destinacijske menadžment kompanije Etno Art Travel, te pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije u Zagrebu od 9. do 13. veljače 2018. održana promocija kulturne baštine i turističke ponude Međimurja.

U tradicijski uređenom izložbenom prostoru Hrvatska kuća u Zagrebu – Materina priča predstavljeno je najbolje od međimurskog turizma, enogastronomske i kulturne ponude.

Posljednjeg dana održavanja promocije, 13. veljače, zagrebačkoj publici kroz predavanje Dijane Posavec predstavljeno je djelovanje i misija Centra dr. Rudolfa Steinera, te potencijali koje donosi biodinamička poljoprivreda.

Ovo događanje bila je odlična prilika da se velikom zagrebačkom tržištu predstavi ono najbolje što Međimurje može ponuditi potencijalnim gostima.

Promocija se nastavlja i dalje, etno izložbom koja će se moći razgledati svaki vikend od 17. veljače do 25. ožujka 2018. u izletištu Međimurski dvori u Lopatincu.

Veliki interes za drugu edukaciju o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji u Varaždinskoj županiji

Nova edukacija o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji, koja je održana u ponedjeljak, 19. veljače, u Županijskoj palači u Varaždinu, ponovno je privukla veliki broj zainteresiranih.

Odaziv je premašio sva očekivanja, pa se na predavanjima, koja je Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca organizirao u suradnji s Varaždinskom županijom, tražilo mjesto više.

– Iznimno je zadovoljstvo vidjeti vas ovdje u ovako velikom broju, jer je to još jedna potvrda da smo u Varaždinskoj županiji s pravom, poljoprivredu postavili među prioritete – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Ravnateljica Centra mr. sc. Dijana Posavec je pak brojne zainteresirane upoznala sa sjetvenim priručnikom te ih educirala na koji način se treba primjenjivati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije