MALA planinarska škola na veliko zadovoljstvo osnovnoškolaca u Belici

Tridesetak polaznika Male planinarske škole uz čakovečke se HGSS-ovce upoznalo s osnovnim pravilima sigurnosti i prve pomoći u prirodi.

Mala planinarska škola odlična je i korisna inicijativa Planinarskog društva Bundek iz Murskog Središća, koja je posljednja dva utorka u veljači okupila pedesetak zainteresiranih školaraca Osnovne škole u Belici kraj Čakovca, piše Gss.hr.

Veliki planinari, vodiči PD Bundeka, svojim su planinarima-školarcima za dio gradiva vezan uz sigurnost i pružanje prve pomoći, u goste pozvali članove HGSS Stanice Čakovec.

Predavanja o HGSS-u, prvoj pomoći i opasnosti u planinama u dva su školska sata oduševila tridesetak vrlo pažljivih i marljivih školaraca. Na prvom ih se satu posebno dojmila oprema za spašavanje u ljetnim i zimskim uvjetima te u speleološkim objektima.

Bez daha su slušali i kako se treba ponašati u slučaju nezgode ili odvajanja od svoje grupe, a naučili su i kako funkcioniraju potražne akcije.

Na drugom nastavnom satu tjedan dana kasnije, tema je bila isključivo prva pomoć. Mali planinari učenici naučili su o opasnostima koje vrebaju u prirodi, ozljedama koje se mogu dogoditi te osnovama pružanja prve pomoći.

Najzabavniji, ali i najkorisniji dio ovog uzbudljivog sata bio je praktični rad po grupama: stavljanje unesrećenog u bočni položaj, mobilizacije i zavoji.

Prva pomoć nikada nam nije bila zabavnija! Nadamo se da će barem neki od školaraca zaista i postati planinari, kao što se nadamo da nitko od njih nikada neće zatrebati našu pomoć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije