Vijesti / Društvo
Društvo
TJEDNA PROGNOZA Proljeće do vikenda, a onda novi snijeg

TJEDNA PROGNOZA Proljeće do vikenda, a onda novi snijeg

U ponedjeljak će se tijekom dana vrijeme proljepšati uz duža sunčana razdoblja. Ostaje toplo, kao da je travanj – popodnevna temperatura oko 17, ponegdje možda i 18 Celzijevih stupnjeva. Mala je mogućnost za kratkotrajni proljetni pljusak. 

Utorak i srijeda nastavljaju s toplim vremenom, ali će biti i sve više oblaka. Povremeno se očekuje i kiša ili neki kraći proljetni pljusak tako da ipak vrijeme neće biti toliko lijepo kao prethodnih dana. Jutarnja temperatura će biti između 2 i 7, a najviša dnevna bi u utorak mogla još uvijek biti oko 16 stupnjeva, a u srijedu bi trebalo biti malo hladnije. To i dalje nije nikakva zimska temperatura, bit će između 12 i 14 Celzijevih stupnjeva u popodnevnim satima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nešto ljepšeg vremena možemo opet očekivati tijekom četvrtka. Ujutro prohladno, ponegdje uz maglu, a nije isključena ni pojava slabog mraza. Danju uglavnom suho i djelomično sunčano pa će dnevna temperatura ponovno narasti na oko 15 Celzijevih stupnjeva. Uz južinu koja bi mogla zasmetati meteoropatima i kroničnim bolesnicima.

To će biti najava opet promjenjivijem razdoblju od petka pa za vikend. U petak više oblaka, mjestimice i kiša, a temperatura zraka će još uvijek biti između 14 i 17 stupnjeva zbog južine.

U subotu i nedjelju vjerojatno će doći do znatnije promjene vremena. Oblačnije i osjetno hladnije uz puno sjevernog vjetra. Osjetno će zahladiti, a moguće su i oborine. S obzirom na nagli pad temperature ponovno bi moglo biti i snijega, ne samo u gorju nego i u nizinama.

Temperatura bi mogla pasti na nulu ili čak u minus. Ipak, ovu najavu uzmite s dozom rezerve jer još nije sasvim sigurna. Naime, do kraja tjedna još su moguće i promjene pa da najjače zahlađenje ostane malo sjevernije od Hrvatske. U tom slučaju će zahladiti, ali možda ne dovoljno da bi bilo snijega.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 12.3.) 

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!