KRISTIJAN MARČEC iz Male Subotice pobijedio u kvizu ‘Potjera’

Kristijan Marčec je zaljubljenik u kvizove iz Male Subotice, koji je prošli tjedan u sedmom pokušaju, uspio pobijediti u Potjeri. Ovaj uporni 41-godišnjak, inače se bavi uvozom i distribucijom informatičke opreme te je ponosni suprug gospođe Dajane i otac dviju kćeri – Lene i Lare, piše Srednja.hr.

Jedna od omiljenih Kristijanovih razbibriga, je sudjelovanje na međimurskim pub kvizovima, gdje nastupa za uspješnu ekipu Tiblice.

– Kao Međimurec igram generalno po Međimurju. Na pub kviz u Čakovcu sam došao slučajno 2016. godine. Jedan od polaznika kviza u Starom Hrastu (gdje se odvija Pub quiz u Čakovcu) je napravio kviz u kafiću koji drži punica najboljeg prijatelja.

On me pozvao i pobijedili smo. Tamo sam onda čuo za Stari Hrast i jednu ekipu koju nitko ne može pobijediti. Proradio je inat i ostalo je povijest.

Tiblica je i trenutno vodeća ekipa, iako smo na neko jako kratko vrijeme izgubili vodstvo, s najviše pobjeda na ondašnjoj ligi, govori Kristijan uz napomenu da rijetko sastavlja kvizove jer je dosta natjecateljski nastrojen pa je puno skloniji nadmetanju.

U cijeloj priči oko kvizova, otkrio nam je i to da će se možda još jedan Marčec iz njegove kuće, uskoro okušati u Potjeri.

– U zadnje vrijeme vodim i svoju kćer Laru na kvizove. Sad će navršiti 18 pa se nadam ću je uspjeti nagovoriti na Potjeru, da se još jedan Marčec pojavi ondje, naglašava Kristijan.

Već prije pub kvizova i sage Potjera, ovaj 41-godišnjak iz Male Subotice, okušao se u televizijskim kvizovima.

– Probao sam davno u Najslabijoj karici te sam tamo ispao iz taktičkih razloga – znal sam previše pa me izbacili (smijeh). Iza toga dugo ništa, pa sam probao na Milijunašu dva puta, ali nijednom nisam prošao najbrži prst.

Zatim, kvizovi Jedan protiv 100 ili Sve u sedam mi nisu bili zanimljivi zbog sporosti. Kviza se zbog zabave, iskustva i prestiža, ne zbog novca, koji je tome lijep dodatak, a tamo nisam imao osjećaj da ću se nešto zabaviti, dok sam se na Potjeru odmah navukao, zbog dinamike i brzine, češlja nam povijest televizijske kviz scene Kristijan te ističe svoje preferencije.

Na kraju smo Kristijana priupitali kako skuplja znanje te koje mu je područje omiljeno na kvizovima, a koje pak Ahilova peta.

– Nisam visoko obrazovan, srednja škola, al’ puno čitam, što god mi padne pod ruku. Tako da sam postao, kako bi to Lazo Goluža rekao, vitez uzaludnog znanja. Dosta lako pamtim puno podataka, na prvi pogled nepotrebnih, ali s vremenom shvatiš da ne postoji takva stvar kao beskorisno znanje.

Ipak, imam slabu točku, znanost. To čim vidim, pozelenim. Srećom imam u ekipi jednog koji to voli pa se krpamo.

S druge strane tu je strip, generacijski, što se nekad u Yugi izdavalo, izdanja Stripoteke, Lunov Magnus Strip i Zlatna serija, tu sam doma, ono kako se kaže u pola noći da me budiš, na kraju će Kristijan Marčec.

Kako je sam istaknuo, nije mu sastavljanje kvizova omiljena radnja, no evo za nas je učinio iznimku pa se okušajte rješavajući Kristijanov zabavni kviz!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije