PROJEKT GEM – Give them a Chance: Predstavljena knjiga Sandija Horvata

U utorak je u Ljudskoj univerzi Lendava predstavljena knjiga ”Naprosto jednostavno – vrijeme za promjene’. Autor knjige je Sandi Horvat, a nastala je u sklopu projekta GEM – Give them a chance, koji je financiran u sklopu natječaja Erasmus +.

Nositelj projekta je Ljudska univerza Lendava, a partneri su Zveza Romov Slovenije, UZOR Udruga za obrazovanje Roma iz Orehovice, Pučko otvoreno učilište Čakovec i AMRRITA OBK iz Pečuha.

”Naprosto jednostavno vrijeme je za promjene” prvo je djela Sandija Horvata. Osobna priča koja je prevedena na hrvatski i mađarski jezik. Ponajprije je namijenjena predavačima u obrazovanju odraslih koja rade s romskom populacijom.

Prijevod na mađarski jezik je djelo Eve Feher Farkaš, a na hrvatski Marija Zamude. S njome su htjeli partneri iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske učiteljima pokazati s očima Roma, da i oni žele uspjeti u životu, premda im nije lako.

Autor se na svom životnom putu susreo s mnogim nevoljama od selidbe, očeve bolesti i smrti, majčine bolesti, a i vlastite, pa do saznanja da je Rom, tek u pubertetu.

Sve to nije ga smelo da ipak sanja o uspjehu, premda je Rom. Uspio je u svojim u nastojanjima i snovima, ali samo upornošću i predanim radom. Završio je fakultet, zaposlio se i danas radio kao stalni zaposlenik na Radioteleviziji Slovenija. Uspjeh ne ovisi o tome tko si, nego koliko se uporan u tome.

Zato je poruka svim Romima da samo obrazovanjem i napornim radom mogu doći do željenoga cilja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije