DAN NARCISA U subota 24. ožujka kupnjom narcisa pomažemo bolesnim ženama

U cilju prevencije i ranog otkrivanju raka dojke određen je mjesec ožujak, Rano otkrivanje i prevencija su nužni jer je karcinom dojke prva bolest na ljestvici smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena. Nažalost, male su mogućnosti prevencije, no bolest se može na vrijeme otkriti i liječiti.

U tom mjesecu, članice Kluba Nova Nada Čakovec niz godina provode akciju ‘Dan narcisa’ te na taj način žele potaknuti sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje.

U gradu Čakovcu akcija će se ove godine održati na tri lokacije – na Trgu Republike, Franjevačkom trgu i na jugu kod Metssa u subotu, 24. ožujka od 9 do 12 sati, a akciji će se pridružiti i ostala dva grada te brojna druga mjesta u Međimurju.

Narcise će se prodavati u Kotoribi, u Prelogu na tržnici, u Maloj Subotici kod općine, u Palovcu, Svetom Križu i Donjem Pustakovcu, Sv. Jurju u Trnju, Donjem Hrašćanu, Držimurcu i Štefancu, Belici kod Robne kuće, Pribislavcu kod opskrbnog centra METSS i kod Konzuma, u Nedelišću kod općine, u Brezju i Lopatincu kod METSS-ovih prodavaonica, a isto tako u Dragoslavcu i Pleškovcu, u Murskom Središću kod Robne kuće, te u Domašincu i Gardinovcu kod Društvenog doma.

Novac prikupljen prodajom cvijeća i ostalih predmeta koristiti će se za rehabilitaciju oboljelih žena i ostalih članova klubova koji djeluju unutar Lige, kako bi povratak u normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije