‘BRZINA’ HRVATSKE POŠTE Šteta što nema đilansi!?

Tomislav Habijan iz Donjeg Vidovca požalio se kako je jučer, 15. ožujka, dobio poštansku pošiljku koja je iz Čakovca upućena tjedan dana ranije.

‘Šteta što su nestali vozači đilansi na Divljem Zapadu kojima bi razdaljinu od 30 kilometara prošli prije od dostave Hrvatskih pošta’, kaže i dodaje: – Pa stvarno je sramota ta pošta i to ne jedna pošiljka većinom je tak.

Da račune ne dobivam i na ‘mail’ ‘kasnil’ bi s plaćanjem dok ‘dojde’ original račun s poštom, završava ogorčeno. Ilustracije radi ispričao nam je na tečnom kajkavskom jednu anegdotu iz doba elektrifikacije donjeg Međimurja, a vezanu za brzinu obavljanja poslova.

‘Si čul kak je to bilo dok se elekrtrifikacija sprovodila po doljnjem Međimurju? Dojdejo čelni ljudi iz Čakovca na uviđaj i pregledavaju kak pe elektrika. Mam se jave Dobravčani da v Dobravu mora struja prije dojti nek u Vidovec.

Pa kak bu to, vele ovi iz Čakovca pa Vidovec je prije na redu. Dobravske glavešine, vuno doba komunjare, ne popuščaju. Dobro vele ovi iz Čakovca, ovak bomo: – Koji budo prvi zakopali bandere tam bomo počeli vljeći kabla za struju.

I tak par dni poslje dojdo radniki v Dobravu glet banderi nigde, idu u Vidovec bandere postavljene i počnu vlječi kabla.

Doljete dobravski čelniki i bune se da kak to more biti kaj vu Vidovcu vlječu kabla pa Vidovčani su zakopali bandere samo jeden meter v zemlju, a mi v Dobravi smo ih zakopali celje v zemlju’.

Tomislav bi volio da se o tome očituje i HP.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije