FOTO 50 godina čakovečke podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara

>> 50. obljetnica Hrvatske udruge medicinskih sestara – Podružnica Čakovec (Petak, 16.3.2018.)

Svečanošću u čakovečkom restoranu Kristal, čakovečka podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS) proslavila je 50 godina djelovanja.

U uvodnom dijelu programa, predsjednica podružnice Božena Kapitarić podsjetila je prisutne na svih pet desetljeća rada, kao i na predsjednice podružnice koje su tijekom cijelog tog vremena promicale vrijednosti sestrinstva i postavile su ovo zanimanje na visoko zasluženo mjesto.

Emotivnim govorom bivša predsjednica podružnice Dragica Kolenić, koja je sada u mirovini, podsjetila je prisutne što znači zvanje medicinske sestre za društvo, a posebno za svakog pojedina koji zađe u zdrastvenu ustanovu.

No, s druge strane, naglasila je Kolenić kako biti medicinska sestra ili medicinski tehničar nije posao već poziv koji traje 24 sata dnevno.

Među govornicima bili su i predsjednik Županijske lige protiv raka Hussein Saghir, predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emil Vibović, predstavnica Hrvatske komore medicinskih sestara Ruža Evačić, predsjednica Komore medicinskih sestara Međimurske županije Marija Prekupec, predsjednica Liječničkog zbora Međimurske županije Dubravka Kapun, predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Marina Payer Pal, pomoćnik ravnatelja Županijske bolnice Čakovec za sestrinstvo Nenad Škvorc, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić.

U ime Grada Čakovca sestrama i tehničarima zahvalio se pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, europske i protokolarne poslove David Vugrinec, a u ime županije pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač.

Podijeljene su i zahvalnice svima pojedincima, ustanovama, institucijama i tvrtkama koje pomažu rad čakovečke podružnice HUMS-a, a na kraju svečanosti promoviran je i parfem Florance koji je izrađen posebno za medicinske sestre i tehničare.

U glazbenom dijelu programa nastupala je Ženska vokalna skupina KUD-a Veseli Međimurci, Zbor Srednje škole Čakovec i Zbor učiteljica Osnovne škole Ivanovec.

Voditelji programa bili su Tomica Jakopec i Karmen Cecarko Vidović, ujedno i predsjednica Hrvatske udruge primalja. Prije dva dana, u sklopu obilježavanja jubileja, u Županijskoj bolnici Čakovec postavljena je spomen ploča na Josipa Topleka koji je dao život u obrani Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije