DAMIR SMRTIĆ novi predsjednik Zavičajnog društva Međimurje

U petak, 16. ožujka, u prostorijama VMD Centra u Zagrebu održana je izborna skupština Zavičajnog društva Međimurje na kojoj je izabrano novo vodstvo.

Skupština je okupila članove i prijatelje Društva, mnoge Međimurke i Međimurce koji prebivaju u Zagrebu, a pozivu su se odazvali i državni tajnik MUP-a Žarko Katić, župan Međimurske županije Matija Posavec, u ime gradonačelnika grada Zagreba posebna savjetnica Biserka Bucković, zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba Grgo Jelinić, akademik Josip Mandić, članovi savjetodavnog vijeća Društva prof.dr.sc. Mijo Bergovec, prof.dr.sc. Antun Trstenjak, dr. Radovan Deban, kao i mnogi drugi istaknuti članovi Društva.

Novo vodstvo predvodi Damir Smrtić

Na samom početku prisutne je pozdravio dosadašnji predsjednik Zavičajnog društva Međimurje dr.sc. Danijel Režek koji je istaknuo važnost Međimuraca i njihovog povezivanja u glavnom gradu Hrvatske. Nakon izvješća o radu Društva, slijedio je izbor novog vodstva, a kao novi predsjednik jednoglasno je izglasan Damir Smrtić.

Funkcije dopredsjednika u dvogodišnjem mandatu obnašat će dr.sc. Lidija Bauk i Branka Prišlić, dok Izvršni odbor čine Dušan Knezić, Neven Kočila, Dean Kovač, Matija Krznar, Margareta Ribić-Varga, Davorin Radošević, Karlo Radmanić i Dijana Varlec te predsjednik odbora Matija Kikelj.

Novi predsjednik Društva Smrtić zahvalio je na povjerenju te dodao da će novo vodstvo raditi na realizaciji navednih planova, poput uređenje prostora Društva u Gajevoj 2a, još posjećenijoj Međimurskoj večerji i Međimurskom prošćenju, uz djelovanje Društva usmjereno prema gospodarstvu i poduzetnicima. Smrtić je poseban naglasak stavio na novo članstvo te naveo kako se zadnjih dana nailazi na sve više Međimuraca koji su istaknuti na raznim područjima djelovanja, a žive i rade u gradu Zagrebu.

Počasnim članovima Društva proglašeni župan Posavec, akademici Feletar i Tuksar

Ujedno, ovom prilikom, značaj i doprinos koji Društvu daju određeni pojedinci prepoznati jsu od strane članova Društva, pa su tako za počasne članove Društva proglašeni župan Matija Posavec, te akademici Dragutin Feletar i Stanislav Tuksar, koji su svojim nesebičnim zalaganjem i radom doprinijeli značajnom razvoju svojih sredina i dali izniman doprinos Međimurju, kao i Hrvatskoj.

Nakon bogatih 80-ak godina rada Društvo se pomlađuje i redefinira svoju djelatnost

Zavičajno društvo Međimurje osnovano je daleke 1936., a od 1992. godine kada je ponovno aktivirano okuplja mnoge gospodarstvenike, znanstvenike, kulturnjake, političare, akademike koji su na svim poljima aktivni u promociji svog rodnog kraja kao i 40 tisuća Međimuraca iz nekoliko generacija.

Skupštinu su na nakon službenog dijela glazbenim izvedbama upotpunili Blanka Tkalčić u pratnji KUD-a Kotoriba u sastavu Vinko Horvat, Renato Mikulan, Paulo Smrk, Denis Radmanić, Bruno Kanižaj i Kruno Siladi. Ovakva okupljanja prilika su za razgovor i razmjenu ideja, te idealna prilika da se povežu mlađe i starije generacije naših Međimuraca, te je stoga nakon službenog djela slijedilo veselo druženje uz domjenak i međimurske skladbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije