MEĐIMURSKI KVIZAŠI na jubilarnom stotom Pub Quizu u Čakovcu!

Nakon nešto više od dvije godine kvizanja u Čakovcu, na red je došao i jubilarni stoti kviz. U vremenu kad je četvrtak postao neizbježan kvizaški dan, gotovo bez iznimke, u Čakovcu je održano preko stotinu kvizova u isto toliko tjedana.

Manija koja je poharala Hrvatasku posebice se ulovila u Međimurju. Zabava je to koja okuplja i brojne poznate kvizaše, ali i rekreativce i entuzijaste koji se zdušno natječu znanjem. Svakog četvrtka ekipe od jednog, da, pojedinci također ponekad nastupaju, pa sve do pet igrača odgovaraju na 50 pitanja iz svih interesnih područja. Ima tu pitanja iz sporta, glazbe, filma, geografije, politike, povijesti, umjetnosti, pop kulture, ali i ponekih netipičnih grana znanja.

Na najvećem čakovečkom kvizu redovito dolaze kvizaši s velikim brojem nastupa na raznim kvizovima pa je tako posljednji pobjednik ligaške sezone ekipa Tiblica u kojoj se nalazi pobjednik HRT-ovog kviza Potjera Kristijan Marčec, ali i Goran Sabol, sudionik Milijunaša.

No, Tiblica nije jedina ekipa koja ima svoj kvizaške adute. U ekipi “Susedi” nalaze se Srećko Horvat, kvizaš koji je pobjedio u Potjeri, ali nastupao je i u brojnim kvizovima poput Milijunaša, Najslabije karike i još u ponekom kvizu. Njegov suigrač Jadranko Kirić bio je nešto skromniji pa je nastupao, za sad, jedino u Milijunašu. No, zato je u najpopularnijem kvizu nastupalo još dvoje njihovih sumještana iz Črečana. Svi su prošli najbrži prst, neki su bili sretniji, a neki ne.

Jurica Benčik vjerni je igrač ekipe “Squasheri”, trećeplasirane ekipe među četrdesetak njih koji se natječu po pojedinoj sezoni, otvorio je milijunsko pitanje u Milijunašu, no kući je otišao sa 500.000 kuna. Bilo je to još 2006., a danas sigurno zna da je Nurejev umro kao austrijski državljanin.

Uz mnoge poznate kvizaše, na Pub Quiz u Čakovcu dolaze i brojni igrači raznih “tipova”, od učenika i studenata, sve do profesora, doktora, knjižničara, novinara, sportaša i glazbenika, ekipe iz područja humanističkih, društvenih, ali i stručnih znanosti.

Ovog četvrtka, 22. ožujka u 20:00 sati u Starom Hrastu u Čakovcu će se tako održati jubilarni 100. kviz pa vas sve pozivamo da dođete na obilježavanje i druženje u znanju, kvizanju i pitanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije