OPĆINA OREHOVICA Provodi se deratizacija, evo važnih naputaka

Djelatnici tvrtke Sanitacije d.o.o. Koprivnica provest će uništavanje štakora u naseljima Orehovica, Vularija, Podbrest te romskom naselju.

Trovanje štakora provest će se izlaganjem zatrovanih meka djelatne tvari Bromadiolon, za koji je antidot vitamin K-1, na sva mjesta gdje se obično pojavljuju štakori (podrum, dvorište i eventualno tavan).

– Ako štakori pojedu sve izložene otrovne meke, molimo vas da odmah nazovete Sanitaciju d.o.o. Koprivnica na telefon 048/622-670 radnim danom od 8-15 sati, poručuju građanima.

Da bi se osigurao uspjeh u borbi protiv štakora, a uz to izbjegle eventualne nezgode, stanovnici se obvezno trebaju pridržavati nekih naputaka.

Građani bi trebali surađivati s ekipama koje provode suzbijanje štakora, tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti otrovne meke, a iz podruma i dvorišta odstraniti smeće, a osobito otpatke hrane.

Za čitavo vrijeme trajanje deratizacije treba onemogućiti malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov za štakore, a sve životinje i kućne ljubimce skloniti na sigurna mjesta gdje ne mogu doći do otrovnih meka.

Strogo se zabranjuje dirati ili premještati zatrovane mamce, a u slučaju gutanja otrova, odmah se javiti najbližoj zdravstvenoj ustanovi.

Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju gornjih naputaka jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost svaki za sebe, a roditelji za djecu.

Izlaganje otrova za štakore u Orehovici će se obaviti 27. ožujka, u Vulariji i Podbrestu 28. i 29. ožujka, a u romskom naselju 29. ožujka, svakog dana između 8 i 15 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije