VIDEO I FOTO Mimohod službenika dječjeg zdravlja ŽB Čakovec

>> 60 godina Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec (Subota, 24.3.2018.)

Već na ulazu u čakovečku zgradu Scheier dočekale su naš široka i otvorena srca s osmijehom na licu s malim licitarskim srcima u rukama Božica Kemec i Aleksandra Jančec, medicinske sestre Odjela pedijatrije ŽB Čakovec.

Doček je najavio nešto veliko, a to veliko je bio 60-ti rođendan Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec. Pjevačica Marija Jambrošić, s kompozicijom ‘Tu dobri su ljudi’, otvorila je svečanost.

Ona nije slučajno izabrana za ovu časnu obvezu, izabrana je jer je veliki i odani roditelj, prijateljica i suradnica Odjela. Čestitari, gosti i uzvanici su do posljednjeg mjesta napunili dvoranu, a među njima su na samom početku svečanosti posebno bili pozdravljeni ‘pisci’ povijesti međimurske Pedijatrije, oni živi, a s pijetetom smo se prisjetili i onih kojih više nema. To je učinio Dejan Balažin, dr. med., voditelj slavljeničkog Odjela.

Među mnoštvom su posebno pozdravljeni međimurski župan Matija Posavec, dr. sc. Sonja Tošić Grlač, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije, David Vugrinec, izaslanik gradonačelnika Čakovca, ravnatelj ŽB Robert Grudić, dr. med, te njegovi suradnici Sandra Oslaković, dr. med. i Nenad Škvorc. Bio je tu široki krug liječnika, medicinskih sestara iz zagrebačkih bolnica, predstavnici udruga i ustanova s kojima Odjel ima prijateljske i suradničke odnose.

Prigodnim riječima okupljenima i slavljenicima su se obratili ravnatelj bolnice Robert Grudić, dr. med. te prof. dr. sc. Milivoj Jovančević u ime Hrvatskog pedijatrijskog društva. Župan Posavec je u svojoj čestitki istaknuo sve one koji djeluju u službi zdravlja djece i ističu se primjerom dobre prakse.- Ovo je lijepo ispisana knjiga čije stranice dalje nastavite pisati-poručio im je župan.

Posebno emotivan je bio govor i gesta Gordane Prebeg, iz Udruge ‘Veliko srce malom srcu’ , u čije ime je Odjelu darovala dio nužne medicinske opreme. Riječi zahvale za to joj je uputio doktor Balažin.

Reći ćemo kako je on u glavnom dijelu svečanosti u 30-minutnom izlaganju iznio povijesni osvrt na zdravstvo Međimurja, na zdravstvenu sliku zdravstva Međimurja danas kao i sutrašnju viziju Odjela.

U kulturnom dijelu programa su nastupili Muška vokalna skupina zbora ‘Josip Štolcer Slavenski’ Čakovec, saksofonistica Greta Mikec uz klavirsku pratnju Marija Jageca te mlade pjevačke nade Samanta Grhovec, Martina Roža i Marko Marijan Kuper kao klavirska pratnja.

Program svečanosti je vodila eminentna voditeljica Aleksandra Ličanin.

U stručnom dijelu obilježavanja rođendana svoja znanja i iskustva okupljenima su uputili dva iznimna gosta predavača prof. dr. sc. Goran Tešović, specijalist infektologije i pedijatrijske infektologije i prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, specijalist pedijatar

Za vrijeme obilježavanja jubileja organizirana je u prizemlju zgrade izložba slika Kristine Tot Kaše.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije