OTVORENA jubilarna 20. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži

Nastupom pjevačkog zbora “Iskrice” iz Osnovne škole Ante Starčevića iz Lepoglave te pjevačkog zbora Osnovne škole Trnovec u Koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu otvorena je jubilarna, 20. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije.

Otvorenju su uz veliki broj učenika i nastavnika osnovnih škola s područja Županije prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić, prof. Zamjenik župana Paljak se obratio prisutnima te je tom prilikom pohvalio entuzijazam i trud učenika te mentora.

– Glazbeno stvaralaštvo je duboko ukorijenjeno u našoj županiji koja je oduvijek bila rasadnik mnogih glazbenih virtuoza i stvaraoca te je iznjedrila mnoga velika imena, poput Ruže Pospiš Baldani, Nade Puttar Gold, Jurice Muraja, Lidije Horvat Dunjko i ostalih.

Barok i glazba su zaštitni znakovi ovog podneblja, a ovom prigodom želim pohvaliti sve mentore, učenike i učenice na trudu i entuzijazmu kojeg ulažu te postižu odlične rezultate.

U današnje digitalno doba, kada mnoga djeca sjede pred računalom i igraju igrice, ima onih koji svoje slobodno vrijeme koriste za vježbanje i sviranje mnogih instrumenata.

Obzirom da danas u školama imamo samo jedan sat glazbenog odgoja odnosno kulture, dodatna vježba uz entuzijazam i ljubav prema glazbi je svakako potrebna – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Na svečanosti su dodijeljene i zahvalnice zaslužnim osobama koje su svoj trud i angažman uložile u organizaciju svečanosti u proteklih dvadeset godina, a u ime nagrađenih obratio se pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek koji je istaknuo kako su stručnost i vrhunsko glazbeno obrazovanje inicijatora ove smotre bili potvrda da se treba krenuti s organizacijom ovakve svečanosti.

Inače, smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije po svom je značenju prikaz rada pjevačkih zborova i instrumentalnih ansambala djece i mladeži Varaždinske županije.

Dijeli se na revijalni i natjecateljski dio. Natjecateljski dio je sastavni dio kalendara školskih državnih natjecanja 61. glazbenih svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu 2018. godine.

Ove godine na smotri sudjeluje preko 500 sudionika iz svih Osnovnih škola s područja Varaždinske županije koji se natječu u različitim kategorijama, a glavni organizatori same smotre su Glazbena škola Varaždin i Varaždinska županija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije