OBUCITE NEŠTO PLAVO! U Čakovcu obilježavanje Svjetskog dana autizma

Udruga za autizam Pogled poziva vas u subotu, 31. ožujka na obilježavanje Svjetskog dana autizma u vremenu od 9 do 13 sati na Trgu Republike u Čakovcu (štand će biti pokraj Doma sindikata).

Ovogodišnja poruka za Svjetski dan svjesnosti o autizmu je: ‘Ne želimo više raditi posao države’.

– Djeca do 7 godina starosti trebaju dijagnostiku i ranu intervenciju, pravo na vrtićku skrb i kasnije školovanje u cijeloj Hrvatskoj uz redovite programe i mogućnost dobivanja asistenta bez da se udruge i roditelji oko toga bore i zalažu, zatim adolescenti s autizmom isto tako nemaju nikakvu podršku niti mogućnost školovanja, a da ne govorimo o životu osoba s autizmom nakon 21. godine. Ono ne prestaje.

Nema zapošljavanja, niti sustavno organiziranog dnevnog sadržaja gdje bi osobe s autizmom mogle provoditi svoje slobodno vrijeme i biti aktivne u društvu. I na kraju, osobama s autizmom treba osigurati cjeloživotnu zdrastvenu skrb jer AUTIZAM NEĆE NESTATI.

Zato dođite i podržite nas u našoj borbi! Mi smo samo roditelji, a radimo posao koji naša država mora raditi. Vidimo se! Obucite nešto plavo! – poručuju iz Pogleda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije