LIJEPA USKRŠNJA priča iz Miklavca – Dario u ‘Dadi’ radost življenja uzvisuje

Kao što je straža noćna čekala zoru ranu, tako je Miklavec čekao otvorenje obnovljenog caffea ‘Dada’ u središtu ovog naselja najpoznatijeg upravo po ‘Dadi’ te Pepsiju, Vargecu i Budućnosti. I dočekaše Miklavčani otvorenje ‘Dade’ u osvit Uskrsa, a svečanost je trajala dva dana i jednu noć i teško je reći otkud sve su gosti pristizali.

Naiđosmo mi drugi-treći dan poslije i vidjesmo s koliko emocije Miklavčani dočekaše novu ‘Dadu’, a najviše je bilo negdašnji i današnjih vatrogasaca, ribiča, gasarbajtera i naravno nogometaša. Bijahu tu i dva najbolja nogometaša miklavske Budućnosti svih vremena, Ivan Žganec i Franjo Murković.

– Evo prisjećamo se svojih nogometaških dana i lijepo nam je ovdje, nekako sve odiše puninom živosti, uglas kazaše Murki i Nišlija, kako ih zovu njihovi negdašnji fanovi. Dok smo tako uz Karlovačko razgovarali o nogometu, zaposlenica Mia iz Varaždina poslužila nas je s malo delcija te kušasmo i Levačićevo vino. I kad htjedosmo poći, kaže Mia, kako dolazi šef i upozori nas kako je u invalidskim kolicima.

Minutu-dvije nakon toga stegosmo ruke s vlasnikom koji kaza, ja sam Dario. I vjerojatno bi tu stali, ali novinarska radoznalost nas usmjerava na njegov lik i ponašanje i potom priču o sebi.

– Prije skoro dvije godine stradao sam u prometnoj nesreći, sletivši vozilom s ceste, pritom se zaustavivši u drvetu uz cestu. Nisam bio pijan niti ludo vozio. Bio sam umoran, radio sam cijeli dan i jednostavno sam na trenutak zadrijemao. I kad sam u bolnici došao k svijesti prognoze su bile vrlo loše, došlo je čak do toga da mi amputiraju noge, no nisam to želio. Da skratim, završio sam u kolicima s pitanjima što i kako dalje i odlučih ući u projekt ‘Dada’, caffe koji bio zatvoren.

Puno novca i prepuno papirologije i trajalo je dulje nego je trebalo, ali evo dočekao sam taj trenutak i sada nastavljam uz potporu prijatelja i vjerom kako je ovo početak još snažnijeg bavljenja ugostiteljstvom, između ostalog ispričao nam je Dario Stojko vlasnik tvrtke Darek d.o.o. u sklopu kojeg je i caffe ‘Dada’.

Puno toga je potpisnik ovog teksta u svom poslu novinarskom vidio i doživio, ali toliko volje za životom, toliko vjere kako će sve biti bolje, toliko okretnosti, au kolicima i toliko širenja pozitivnih vibracija, ne vidje nigdje. Rekoh Dariju na rastanku: – ‘Dario, Ti budeš sigurno jednog dana ustao iz kolica i hodao kao prije nesreće, jer iz tebe izlazi volja i snaga pobjednika’.

– Daj Bog i ja u to vjerujem, samo neka prvo ovo dobro krene i prođe, jer me papirologija iscrpila, kazao je Dario. Zaželjesmo jedan drugome Sretan Uskrs, on i našim čitateljima, a do kraja s nama su radost življenja i trenutka podijelili Murković i Žganec, sretni što su vidjeli kako čovjek u invalidskim kolicima, pozitivno razmišlja o budućnosti.

‘Dada’ je uistinu s Darijem postala oaza novog življenja. Jedna lijepa slika Hrvatske!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije