FOTO Mnogobrojna događanja u Centru dr. Rudolfa Steinera

U prostorima Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu u četvrtak 5. travnja 2018. godine s početkom u 19 sati održat će se čitanje i otkrivanje 7. djela ‘Poljoprivrednog tečaja’ autora dr. Rudolfa Steinera.

Rudolf Steiner osnivač je antropozofije i biološko-dinamičke poljoprivrede. Njegov ‘Poljoprivredni tečaj’ postavio je temelje biološko-dinamičke poljoprivrede, najstarijeg i najcjelovitijeg smjera ekološke poljoprivrede.

Kroz višednevni tečaj Steiner objašnjavanja ulogu čovjeka u poljoprivrednoj proizvodnji i njegov odnos prema drugim dijelovima cjeline poljoprivrednog gospodarstva: tlu, biljkama, životinjama i svemiru.

Susret s europarlamentarcem Ivanom Jakovčićem

Ravnateljica Centra mr. sc. Dijana Posavec susrela se sa europarlamentarcem Ivanom Jakovčićem, te ga upoznala s radom i misijom Centra dr. Rudolfa Steinera.

Tom prilikom posebno je naglasila važnost biodinamike kao jedini vid poljoprivredne proizvodnje koji ozdravljuje tlo i povećava postotak humusa u tlu. Sve češće u medijima se pojavljuju porazne analiza kvalitete tla, koje je jalovo i kiselo, te s nedostatnim udjelom humusa u strukturi tla, praktički uništeno konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom.

U sustavno rješavanje tog problema uključio se i Centar dr. Rudolfa Steinera koji predlaže suradnju koja se može odvijati kroz koncept predavanja o osnovnim postulatima biodinamike i održivosti sustava gospodarenja.

Jakovčić je podržao rad Centra, te dao podršku kroz suradnju na projektima na području Istre. Pozvao je predstavnike Centra i one koji podržavaju ovakav vid proizvodnje da im bude domaćin tijekom ove godine na predstavljaju lika i djela dr. Rudolfa Steinera u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

10. svibnja Centar će predstaviti svoj rad širem krugu uzvanika i sudionika iz Hrvatske i EU parlamenta na skupu o Bio poljoprivredi u Poreču.

Održana likovna radionica slikanja vodenom bojom na temu proljeća i Uskrsnih blagdana

Povodom obilježavanja obljetnice smrti dr. Rudolfa Steinera u subotu 31. ožujka 2018. godine od 10 od 12 sati u prostorijama zgrade Scheier u Čakovcu održana je radionica za sve koji se žele upoznati slikanje prema Teoriji boja J. W. Goethea, koju je razradio dr. Rudolf Steiner u knjizi ‘O biću boja’ te učenja dr. Rudolfa Steinera u praksi.

Edukator je bila Gabrijela Binder, slikarica i nastavnica likovne kulture, te Nada Gorupić koja ovu tehniku primjenjuje već dugi niz godina.



Održan 3. Kaj mi je v srcu!

Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji s udrugom Pjesma Općine Donji Kraljevec u petak 23. ožujka 2017. godine organizirao je 3. literarnu večer pod nazivom ‘KAJ mi je v SRCU!’

Svoj kajkavski literarni izričaj predstavili su nam 24 mlada pjesnika osnovnih škola. Uz podršku svojih učitelja,mentora i roditelja poručili su nam da se vidimo i iduće godine.

Posjet učenika Waldorfske gimnazije iz Ljubljane

Centar dr. Rudolfa Steinera posjetili su, uvijek njima dragi učenici, ovog puta iz Waldorfske gimnazije Ljubljana.

Razgledali su Centar zajedno sa svojim profesorima, koji su ih kratko upoznali s ranim djetinjstvom dr. Steinera i njegovim mjestom rođenja.

Posjet managera DM-a iz Bosne i Hercegovine

Kako već godinama Centar dr. Rudolfa Steinera surađuje s tvrtkom DM, ovaj puta posjetili su ih manageri iz Sarajeva. Predstavili su im životni put, lik i djela dr. Steinera, te značenje Demeter certifikata i biodinamički način uzgoja hrane.

Igraonice za djecu udruge Iskra u Centru dr. Rudolfa Steinera

Udruga Iskra iz Donjeg Kraljevca redovito provodi igraonice i edukativne radionice za djecu razredne nastave. U Centru dr. Rudolfa Steinera osjećaju se već kao kod kuće!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije