FOTO Kirurgija I. čakovečke bolnice u novom ruhu

U četvrtak, 5. travnja 2018. godine službeno je otvoren odjel Kirurgije I. Županijske bolnice Čakovec rekonstruirane u sklopu projekta ‘Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije.

Otvorenju su prisustvovali i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, župan Međimurske županije Matija Posavec, predstavnici Ministarstva zdravstva Gordan Žanić, predstavnici Upravnog vijeća Sonja Tošić Grlač i Branko Sušec.

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (85%), Državnog proračuna (15%) te iz proračuna Međimurske županije.

– Velika mi je čast što smo nakon godinu dana od potpisivanja ugovora uspjeli realizirati prvi dio projekta. Zahvaljujući podršci županije i resornog ministarstva ukupna vrijednost ovog projekta jest od 50 milijuna kuna.

Ovo je najveće bespovratno ulaganje u stogodišnjoj povijesti ove bolnice, rekao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić.

Cilj projekta “Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije” je rekonstruirati i opremiti prostor Županijske bolnice Čakovec kako bi se poboljšala učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici te dnevnoj kirurgiji, a ciljnu skupinu projekta čine pacijenti DB i DK, ali i svi ostali pacijenti Županijske bolnice Čakovec.

– Kada govorimo o ekspeditivnosti ona je naročito važna u zdravstvu. Doprinos proračuna Međimurske županije u ovom projektu iznosi 15 milijuna kuna. Činjenica je da ćemo uskoro otvoriti novu rađaonu te užurbano pripremamo dokumentaciju za energetsku obnovu Paviljona II i Paviljona III, dodao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

83% stanovništva Međimurja liječi se u Županijskoj bolnici Čakovec, stoga je cilj opremiti je do europske razine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije