REAKCIJE NA ODGOVOR Sandre Herman: Dožupanice, hvala i ne ponovilo se!

-Izuzetno nam je žao svih naših umirovljenih Međimurki i Međimuraca, koji su uoči Uskrsnih blagdana, isključivo pogreškom državne administracije, ostali zakinuti za ono malo radosti koji smo im odlučili pokloniti te ćemo u narednom razdoblju nanesenu im nepravdu ispraviti – napisala je Sandra Herman, 4. travnja, za naš portal, a temeljem utemeljenih prozivki onih koje je, po njezinim riječima, napravila državna administracija.

Nazvala nas je jučer navečer, 4. travnja, od subote spomenuta umirovljenica (podaci poznati redakciji) koja preko telefona nije mogla iznijeti svoje nezadovoljstvo pa smo je, da joj bar mi udovoljimo, posjetili u njezinom skromnom stanu u kvartu do čakovečkog hotela Park.

Pred kameru iz razumljivih razloga nije htjela, a na upit zna li možda za neke svoje susjede, prijatelje, vršnjake da su ostali prikraćeni kao i ona, rekla je da je to ne zanima.

– Veselila sam se kako ću unovčiti bon, kupiti si jednu rolicu i ono što ide uz blagdanski stol, onak po ‘bogečki’ na Uskrs se ‘prekirižiti’ i tom daru reći: – Ipak ima Boga, ipak ima pravde!

Tog Velikog od toga nisam ništa napravila. Jer čemer, jad i bijeda mi to nisu dali, a 20-tak dekagrama vratine kupila sam pred zatvaranje prodavaonice u kojoj se snabdijevam.

Ipak je dolazio Vuzem. Blagdanski stol vam ne moram predočavati, bio je sada onakav kako su mi dozvolila mjesečna primanja od 1. 100 kuna.

Znam da nisam jedina s takvim novcima – rekla je suznih očiju i dodala da se je s time pomirila, no ‘Uskrsna nepravda joj neda spati.’

Kako ste saznali za reakciju dožupanice Herman?

– Sprintao mi je susjed koji je to pročitao na vašem portalu – pojasnila je pokazujući tekst na bijelom arku papira, – Bili arak pocrvenio da može? – upitala je. Rekla je kako nije vjerovala da će portal eMedjimurje reagirati na njezin subotnji vapaj i obespravljenima dati takvu pozornot.

– Bar ste vi u službi nas obespravljenih koji smo pogodna meta da trula državna administracija lupi po nama bijednicima, no hvala i dožupanici što se je potrudila odgovoriti jer drugi to sigurno neće- dala nam je kompliment.

Ne da se komplimentom ne ponosimo, istovremeno smo i tužni što moramo pisati ‘samo’ o 110 kuna koje su nekome radost blagdana trebali činiti.

Za kraj smo namjerno, a kako to i mora biti, ostavili pitanje-Hoće li u toj famoznoj i spominjanoj državnoj administraciji zbog tih propusta netko odgovarati, hoće li bar ostati bez 110 kuna?

Nemamo namjere to komentirati već ćemo iz konteksta vapaja izvući rečenicu ‘Vrana, vrani oči ne kopa’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije