SUSRET djece iz vrtića Stonoga s Kockavicom

Djeca i odgojitelji DV Cvrčak, PO Stonoga, Novo Selo Rok u suradnji sa javnom ustanovom za zaštitu prirode “Međimurska priroda”, posjetili u stanište zaštićene biljke Kockavice u donjem Međimurju.

Kockavica je u punom cvatu te su djeca uživala u pravom sjaju njene raskoši i ljepote.

Prijatelji iz “Međimurske prirode” poučili su ih važnosti očuvanja zaštićenih biljaka i životinja za okoliš, upoznali su biljke i životinje koje žive u suživotu s Kockavicom.

Puni dojmova putovali su autobusom uživajući u panoramskom pogledu Međimurjem do Križovca, gdje se nalazi Centar za zaštitu prirode “Međimurska priroda”.

Ovdje su djeca aktivno sudjelovala u radionicama s temom zaštite prirode te su izradili svoje stanište Kockavice sa mnoštvom biljnog i životinjskog svijeta.

Bogatiji za jedno veliko iskustvo, nadahnuti ljepotom Kockavice vratili su se u svoj vrtić gdje će sa svojim odgojiteljicama Jagodom Srša, Sašom Sanjković, Majom Kozjak-Hladki i Smiljanom Nedeljko izraditi svoj kutić Kockavice da bi se uvijek podsjetili kako treba brinuti o prirodi da bi imali što manje biljaka koje trebaju zaštitu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije