LEON BALOG ‘Svoj uspjeh i sreću pronašao sam u Njemačkoj’

Iseljavanje hrvatskog stanovništva u inozemstvo sve je češća pojava s kojom se svakodnevno suočavamo. Danas svaki stanovnik Hrvatske poznaje barem jednog pojedinca ili čak obitelj koja se odlučila za potragu boljeg života izvan države.

Leon Balog iz Pribislavca ima 21 godinu i jedan je od pojedinaca koji, kako sam kaže, nažalost ne vidi ostvarenje životnog uspjeha u svojoj državi.

Leon je mlad pripadnik romske nacionalne manjine koji je svoj uspjeh i sreću pronašao u Njemačkoj. S odličnim je uspjehom završio trogodišnji smjer soboslikar-ličilac i nakon obrazovanja pridružio se bratu u Njemačkoj.



– Moj je brat u Njemačkoj već 10 godina, stoga sam odlučio da pri završetku školovanja neću propustiti ukazanu priliku da mu se pridružim. Radim u svojoj struci, a s 19 godina postao sam poslovođa u poduzeću s 23 radnika, ispričao je Leon.

Statistički podaci u Hrvatskoj pokazuju da je nezaposlenost pripadnika romske nacionalne manjine tri do četiri puta veća od nezaposlenosti neromskog stanovništva.

– Žao mi je što u zemlji gdje sam se rodio i odrastao ne mogu uspjeti, ali svatko ide tamo gdje mu je bolje, dodao je.

Nedavno je postao otac malog Noe i tako zaključio da s obitelji želi ostatak svog života provesti u Njemačkoj. Ponosan je i na svoju suprugu Melisu koja je završila srednju školu – smjer poljoprivredni tehničar.

Leon kaže da nije jedini Rom koji radi u inozemstvu i ovom prilikom želi ukazati svojim nezaposlenim vršnjacima da iskušaju svoju sreću u drugim zemljama ako to ne mogu naći u svojoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije