KNJIŽNICA ČAKOVEC Donosimo program za Noć knjige

Knjižnica i čitaonica Nikola Zrinski Čakovec veseljem najavljuje još jednu Noć knjige, manifestaciju kojom već sedmu godinu dajemo poticaj čitanju te razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Noć knjige 2018. održat će se u ponedjeljak, 23. travnja. Ovogodišnja Noć knjige tematski je vezana uz budućnost knjige i čitanja.

Program Noći knjige 2018.:

15 sati Rapsodija boja “Bez panike”

Likovna radionica za sve uzraste na kojoj će sudionici s recikliranim materijalima izraditi zajedničku instalaciju.

18 sati otvorenje izložbe “Kaj buš STEM?

Što je to STEM revolucija? Što su to micro:bitovi? Kako rade roboti? Što su to mBotovi? Kako programirati?

Posjetite izložbu koja nas uvodi u svijet micro:bit tehnologije i robotike.

Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec jedna je od knjižnica koja sudjeluje u projektu “STEM revolucija”. Riječ je o projektu koji donacijama micro:bitova omogućuje podučavanje programiranja i digitalne pismenost za sve generacije.

Izložba je ostvarena u suradnji s Udrugom žena Pretetinec i Udrugom “MIS-Mladi informatičari Strahoninca”.

(Udruga žena Pretetinec osnovana je 2014. godine s ciljem druženja žena, ali i organizacijom različitih edukativnih, kulturnih i sportskih programa za djecu i mlade. Na natječaju Instituta za razvoj i inovativnost mladih udruga dobiva je 20 micro:bitova i 5 mbota za potrebe poučavanja osnova programiranja. Udruga sudjeluje u natjecanju Croatian Makers Lige. )

(Udruga “MIS” idejno ostvaruje svoje ciljeve u želji da pruži izvrsnost u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama kroz izvrsnost i kreativnost, prije svega djeci i mladeži, ali i odraslima. U suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) postajeu Ambasadori STEM revolucije te aktivisti u mnogim zajedničkim projektima (croatianmakers, Zajedno smo jači, STEM revolucija, WER robotičko natjecanje…)

20 sati Književni susret s Majdom Rijavec i Dubravkom Miljković

Majda Rijavec i Dubravka Miljković psihologinje su i sveučilišne profesorice, autorice su više od 30 knjiga s područja popularne psihologije. /A što biste vi učinili?, Bolje biti vjetar nego list, Muškarci i žene – poznajemo li se uopće, Pozitivna psihologija, Razgovori sa zrcalom, …/

Majda Rijavec diplomirala je psihologiju i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirala s temom iz područja socijalne psihologije. Radi kao redovita profesorica u trajnom zvanju na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Predaje na dodiplomskim i poslijediplomskim studijima u području psihologije obrazovanja, pozitivne psihologije i organizacijske psihologije.

Posebnu pažnju posvećuje popularizaciji psihologije kao znanosti kroz brojne članke u novinama i časopisima, radio i televizijskim emisijama, tribinama i slično. Predsjednica je hrvatske mreže pozitivne psihologije.

Prof. dr. sc. Dubravka Miljković diplomirala je psihologiju i pedagogiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirala psihologiju s temom iz područja čitanja i doktorirala pedagogiju s temom iz područja opće obrazovanosti.

Glavni profesionalni interesi su joj u području pozitivne psihologije i pedagogije: otkrivanje načina kako iskoristiti svoje psihološke snage i živjeti optimalno. Trener je trenera i edukator u području psihologije menedžmenta za mnoge poslovne subjekte i nevladine udruge u RH, te u BiH, RS i Sloveniji.

21:30 sati AUDIO DETEKTIV

Bend nastao u Čakovcu tijekom 2015. čine: Bruno Tkalec – vokal/gitara, Marin Kuharić – gitara, Bojan Križan – bas gitara, Matija Vabec – klavijature, Robert Modlic – bubnjevi

Ulaz na sva događanja u Noći knjige je besplatan!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije