BRANITELJI iz Male Subotice zajedno u ratu, zajedno u miru

U Domu kulture u Maloj Subotici na redovnoj godišnjoj skupštini okupili su se članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Mala Subotica.

Tom je prigodom predsjednik ogranka Josip Halić pobrojao sve aktivnosti koje su provodili unatrag godinu dana. Prije izvješća prisijetili su se svih branitelja kojih više nema među nama.

– Glavni nam je cilj obilježavanje svih datuma značajnih za stvaranje Republike Hrvatske kao i sjećanje na sve poginule branitelje s područja Općine Mala Subotica – naglasio je Halić.

Dan državnosti, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan antifašističke borbe, Kolona sjećanja na Vukovar te datumi pogibije veterana i dragovoljaca s područja Općine Mala Subotica dani su koje sa sjetom prisjećaju i zajedno s Općinom ih obilježavaju.

Predsjednik je rekao kako se članovi rado uključuju u sportske i humanitarne događaje kao i sve općinske manifestacije. Najveći interes postoji za razna sportska natjecanja u koja su uključena i djeca te unuci članova ogranka koji postižu vrlo dobre rezultate i ostavaruju plasman na državno natjecanje.



– Rado se odazivamo na Dane zahvalnosti za plodove zemlje gdje u organizaciji Kulturno-umjetničke udruge Zvon aktivno sudjeluju kuhanjem u humanitarne svrhe, a na Božićnom sajmu 2017. godine prikupili smo skoro 5.000 kuna koje smo također dali u za one kojima je to potrebno. Volimo pomagati i to ćemo dalje činiti – rekao je Josip Halić koji je u tamošnjoj osnovnoj školi održao zanimljivo predavanje i tako učenicima približio istinu o Domovinskom ratu.

Uz redovite aktivnosti, ove godine u planu imaju posjetiti Vukovar za što je osigurana financijska pomoć kako bi Grad heroj mogli posjetiti svi članovi.

– Zahvaljujem svim članovima na suradnji i općinskom čelništvu koje je puno razumijevanja i pomaže naš rad. Zajedno u ratu, zajedno u miru – poručio je za kraj predsjednik ogranka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije