HVALEVRIJEDNO RUKOTVORSTVO Teta Liza uvijek i zauvijek

Elizabeta Toplek – Teta Liza, lani preminula primadona međimurske narodne popijevke, od nedavno ima svoj svojevrsni spomen.

Donjovidovska lutkarica 34-godišnja Nikolina Kranjec Cenko je nakon tri mjeseca intenzivnog rada u zbilju pretvorila novu, posebnu lutku. U svijet lutaka uvela je Elizabetu Toplek – Tetu Lizu nazvavši svoje remek djelo ‘Teta Liza uvijek i zauvijek’.

– Ideja je nastala kad sam dobila lutku na poklon obećavši sebi da je red da lutki udahnem život Tete Lize, kaže majstorica Nikolina.

Opisujući kako se je ‘Teta Liza pretvarala u zbilju’, Nikolina je rekla kako je stalak za mikrofon nastao od otpadnog komada željeza koje obojila u crno,a sam mikrofon je dobila na poklon.

Bluzu je kupila u trgovini i na nju našila čipku. Podsuknju i pregaču sašila joj je prijateljica Kristina. ‘Faldanku’ je sašila baka Mirjana. Poculicu i ‘mašlina’ je dala raditi po narudžbi.

– Botač je ‘robec’ za glavu. Pošto dobravska pregača ima cvjetiće pa sam je ukrasila s trakom cvjetića, dodala je završivši – Tako mala Teta Liza (suvenir) dobila i VELIKU jedinstvenu Tetu Lizu. Hvala svima na pomoć!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije